NATO’s største kampflyøvelse er i gang – og snart trænes ukrainske piloter i Skrydstrup

Snart sætter Vesten kampfly ind i krigen i Ukraine og i disse dage træner NATO med deres flåde af krigsfly over Europa. F-35 er i luften og Danmark deltager med F-16 fly. Allerede i løbet af sommeren vil Danmark, Holland og sandsynligvis flere NATO-lande starte træning af ukrainske piloter fra flyvestationen i Skrydstrup. Vestens ledere vælger en voldsom optrapning af krigen fremfor fredsforhandlinger. Den kurs kan kun ændres gennem en omfattende mobilisering fra neden, hvor man samles om at kræve krigen stoppet, ikke optrappet.

NATO træner under navnet “Air Defender 23” frem til d. 22. juni med 10.000 soldater og 250 kampfly samt droner og helikoptere fra 25 lande. Øvelsen er designet til at simulere et svar på et angreb på et NATO-medlemsland og foregår i tysk luftrum.

NATO’s generalsekretær Jens Stoltenberg vil besøge Tyskland under øvelsen. Han starter i Berlin, hvor en vigtig del af arrangementet vil være samtaler med våbenindustrien i Tyskland. Herefter går turen til luftbase Jagel.

Øvelsen vil finde sted over Nordsøen, Baltikum og det sydlige Tyskland. Det er samarbejdet mellem de forskellige luftvåben under NATO-kommando i en krigssituation, der står i centrum og selvfølgelig magtdemonstrationen overfor Rusland.

Det er tydeligt at NATO’s eksistens betyder en voldsom krigsfare for befolkningerne i Europa. USA planlægger vores område som en krigsskueplads. Med de militærbaser USA ønsker at tiltage sig i også i Danmark vil de kunne styre hele den militære situation og de gør vores lande til bombemål.

Bliver Europa smadret i en krig vil det for USA ikke være det store problem, det vil give amerikansk kapital nye investeringsmuligheder i genopbygningen, som det skete efter 2. verdenskrig med Marshall hjælpen. Og som der ligger planer for nu ifht Ukraine.

Vi må sige stort NEJ til at spille rollen som krigsofre og til at betale for NATO’s krigsforberedelser og krige.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater