Vores skattepenge skal investeres i velfærd – ikke i krigsproduktion

Udtalelse fra APK-Fyn

Mens der tilsyneladende ikke er penge til de nødvendige investeringer til at forbedre folkeskolerne, indsatsen i de sociale boligområder og på børne- og ældreområdet, så vil Odense Byråd diskutere, om man skal til at investere i krigsproduktion. Odense Kommune har allerede over 2.000.000.000 kr. stående i værdipapirer, og nu vil Venstre i Odense Byråd have fjernet det hidtidige forbehold mod at kommunen bruger borgernes penge til at investere i våben- og krigsproduktion.

Det er klart at vi må protestere mod at Odense Kommune investerer skattekroner i krig og død, fremfor i liv og velfærd.

Socialdemokratiet har meldt ud at de umiddelbart er lydhøre over for krigsinvesteringer, og forslaget er sat på dagsordenen på et møde i Økonomiudvalget den 12. april.

Odense skal ikke være foregangskommune for militarisering, oprustning og krigsdeltagelse. Kommunens værdier skal bruges, så det kommer flertallet af byens indbyggere og dem, der har mest brug for det, til gode. Og der er nok at tage fat på.

Odense Kommune skal ikke være Mette Frederiksens SVM- regerings forlængede arm til at udvide dansk krigsdeltagelse i Ukraine. Derimod må vi som borgere sige stop for dansk krigsdeltagelse, stop for den krig som imperialistmagterne fører og som de lader den ukrainske befolkning betale så dyrt for.

Arbejderpartiet Kommunisterne, APK-Fyn 4. april 2023


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater