Solidaritets hilsen til de strejkende offentligt ansatte i Tyskland

Af Arbeit Zukunft mandag den 27. marts 2023

Hundredtusindvis af arbejdere i hele transportsektoren og i den offentlige sektor strejker i øjeblikket i Tyskland. Hvis du også er berørt: Bliv ikke ærgerlig! Lad os vise solidaritet!

Måske er du allerede blevet påvirket af de tidligere strejker på posthuse, daginstitutioner, affaldsindsamling, i lokal transport, i lufthavnen eller andre steder. Men vi har alle brug for:

  • Intercitytog, sporvogne, metro- og S-tog, busser, lufthavne og et posthus, der fungerer problemfrit
  • Gode hospitaler, hvor vi kan blive behandlet
  • Børnehaver og daginstitutioner, hvor der bliver passet godt på vores børn
  • Myndigheder, kontorer og indsamling af skrald, der kan fungere godt.

Men virkeligheden er en anden i dag! Forholdene i den offentlige service er utålelige! Selv uden strejke er der altid problemer. Uanset om det er hospitaler eller jernbanen: der er mangel på personale overalt! De, der stadig er der, er udbrændte. Der mangler ansatte og mennesker med tid til de syge, børn og kunder.

I hele den offentlige sektor er lønningerne elendige, alt er skåret ned, folk i sociale erhverv og i transport kan knap leve af den løn, de får for deres arbejde. Skiftende regeringer har ødelagt alt i kapitalens tjeneste.

Læg dertil krigen og årtiers voldsomste inflation! Markedskræfternes frie spekulation og den føderale regerings sanktionspolitik fik priserne på energi, brød, mælk, ost, smør, kød eller madolie osv. til at eksplodere. De dårligt betalte rammes hårdest! Derfor:

Overenskomstkravene og strejkerne er fuldt ud berettigede! Hvordan kan inflationen ellers afbalanceres nogenlunde, og lønforskellen til andre sektorer og erhverv reduceres mest muligt?

EVG (Jernbaneunionen) kræver 12% for sine medlemmer, men mindst 650 euro. I den offentlige sektor – herunder daginstitutioner, offentlige hospitaler, forvaltninger – kræver ver.di 10,5 % mere, men mindst 500 euro. Overfor disse krav jamrer arbejdsgiverne og siger, at det er ubetalbart. I den offentlige sektor klager de f.eks. over de angivelige omkostninger på 15,4 milliarder euro.

Fra den ene dag til den anden presser forbundsregeringen imidlertid 100 milliarder euro igennem (næsten 7 gange så meget!) og yderligere 70 milliarder euro årligt (!) i militærbudgettet til oprustning. Og som bekendt kræver krigsminister Pistorius yderligere 200 milliarder! Samtidig giver staten “generøst” afkald på formueskatten for de rige. En formueskat afvises strengt.

Sammenlignet med dette er kollegernes krav peanuts. Pengene ville f.eks. være givet godt ud til at tiltrække flere mennesker til alle disse erhverv, hvis de blev betalt bedre. Det er i alles interesse! Derfor:

Lad os støtte vores kolleger. De kæmper også for os!

Forsvar retten til at strejke!

Politikere og arbejdsgivere kræver allerede yderligere begrænsninger af strejkeretten i Tyskland. De klager endda over millioner i skader forårsaget af strejker! Ja, sådan er det med strejker. Det faktum, at vi forstyrrer deres forretning i solidaritet, er vores eneste våben. Lad os ikke tillade disse angreb på VORES strejkeret, for strejkeretten er en grundlæggende rettighed! Et ord til de mange kroejere, detailhandlere og butiksejere: I kan også støtte disse lønkampe. Vær solidarisk! Kollegerne kæmper så de har råd til deres indkøb. Succes i overenskomstkampen er også succes for dig! Også til pensionisterne: solidaritet! Jo flere kolleger der strejker, jo højere bliver pensionerne. Pensionsstigninger afhænger af, hvad de aktive kolleger tjener!

Vi vil ikke betale magthavernes krise!

Den kapitalistiske økonomi, som sætter profit før de mennesker, skaber den, er i krise. Vi kommer alle til at betale prisen for det, hvad enten det er i supermarkedet, til udlejeren eller ved benzintanken. Uden alvorlige lønstigninger kan vi ikke følge med og betale vores regninger ret meget længere. Grundlæggende er der imidlertid brug for et samfund, hvor det ikke er kapitalens profit men befolkningens behov, der er afgørende.

SOLIDARITET med de strejkende!

Af Arbeit Zukunft: SOLIDARITÄT mit den Streikenden!

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater