Offentligt møde 23.3. – online eller i butik: Kvindekamp er klassekamp: stop nedskæringer, lavløn og den imperialistiske krig

På kvindernes internationale kampdag 8. marts så vi kvindekampens mange sider. Kampen for ligeløn, højere løn, velfærd – kvinder der siger nej til den imperialistiske krig, nej til vold og ulighed. Spørgsmålet rejser sig – hvorfor er der stadig ulighed i dag, hvem tjener på det – og hvordan kommer vi af med kvindeundertrykkelsen og opnår kvindernes frigørelse i samfundet? APK og Oktober Bogbutikker inviterer til offentligt møde med denne diskussion på programmet. Oplæg ved Dorte Grenaa fra APK. 

Alle er velkomne til APK’s møde om Kvindekamp – imperialisme – revolution. Hvordan fører vi kvindekampen i dag, og gør op med det system, der skaber og bygger på udbytning, undertrykkelse og krig. Hvordan opnår vi reel ligestilling og frigørelse.

Kvindekampen handler ikke bare om ligestilling. Den er en del af dagens klassekamp. Når Mette Frederiksen afskaffer en fridag for at skaffe penge til krigsbudgetterne, når Lizette Riisgaard som overfagbos midt i galoperende prisstigninger vil prakke os en minusoverenskomst på, så er det klassekamp. Det er angreb på arbejdernes og de arbejdende kvinders rettigheder og hverdag, hvad enten vi er i den private- eller offentlige sektor eller dem, der er udstødte af arbejdsmarked.

Hvem er det der tjener på at kvinder stadig ikke har fået reel ligeløn? Hvem tjener på at arbejdsforholdene i kvindefagene stadig er så stressede, nedslidende – at arbejdstiden forlængelse og pensionsalderen sættes op? På at retten til omsorg og sundheds sælges og købes af dem som har råd, i takt med at den offentlige sektor privatiseres?

De der ejer virksomheder og driver den offentlige sektor tjener fortsat den dag i dag på at kvinder er billigere arbejdskraft. Og på at de ved siden af må arbejde gratis for at fylde de værste huller ud i et svigtende omsorgssystem som familie og pårørende.

Skal vi for alvor opnå reel ligestilling, frigørelse af alle vores evner fra alt det, der holder os nede og at få stoppet imperialismens krigsvanvid, må vi gøre op med det system, der skaber og bygger på udbytning, undertrykkelse og krig. Socialismen har vist, i de perioder hvor arbejderklassens kvinder og mænd har haft magten, at det er den eneste vej til for alvor at opnå fuld frigørelse for alle kvinder.

Kom med i debatten online eller i en af Oktober Bogbutikkerne
Torsdag den 23.3. kl. 17-19

Begivenhed her – del den gerne

Kvindekamp er klassekamp: stop nedskæringer, lavløn og den imperialistiske krig

Brug dette link til at deltage online. kræver ikke tilmelding, man klikker bare ind


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater