Mexico: Op til 8. marts -Arbejderkvinders internationale dag

Regeringens nyliberale politik i Mexico forstærker angrebene på arbejdernes rettigheder. Det betyder uvished om job, lønnedgang, forlængelse af arbejdsdagen og intensivering af arbejdet. Det betyder krænkelse af grundlæggende rettigheder.

Kvinderne i Mexico udgør 51% af befolkningen. 8 ud af 10 lever under fattigdom, der medfører dødsfald af sygdomme som kan behandles og af sygdomme som følge af dårlige livsforhold og ernæring. 10% af unge pigers graviditeter sker på grund af seksuelle overgreb og afkriminaliseringen af ​​abort sikrer ikke, at den kan gennemføres.  

Kun 1 ud af 10 kvinder har en videregående uddannelse, og 2 ud af 10 kan hverken læse eller skrive. Lønforskellen i forhold til mænd for det samme arbejde svinger i gennemsnit med 5,9%. Oven i det kommer kvinders arbejde og ansvar for hjemmet og husholdningen, omsorg og pleje af familien, hvilket staten betragter som “ikke-produktivt” arbejde. Det gør moderskab til en tung byrde, der påvirker arbejdernes og deres børns fysiske og mentale sundhed. 

Dagligt myrdes 12 kvinder og 8 kvinder forsvinder. Årsagen til generaliseret vold er: alkoholmisbrug, social nedbrydning, depression, stress, økonomisk frustration, arbejdsløshed og usikkerhed på grund af social ustabilitet og ulighed. I vores land følger lønstigningerne slet ikke med inflationen på 8,8%, og de høje leveomkostninger øger tiggeri, vold og død. 

På den baggrund kan vi se, at udryddelsen af ​​vold og undertrykkelse af kvinder ikke vil være muligt under kapitalismen, fordi det er dens grundlæggende form for herredømme. Kvindernes kamp er en del af klassekampen, og fremskridtene i løsningen af deres krav svarer til massebevægelsens generelle fremskridt mod det kapitalistiske regime. Vi stræber efter et andet samfund, mod socialisme.

Lad os denne 8. marts hejse vores kampbannere i klasseenhed og solidaritet!   

Lad os gå på gaden!

For enhed i aktion, mod udnyttelse! 

Mexicos Kommunistiske Parti, marxister-leninister

 

For enhed i aktion, mod udbytning!

Kvinder i Mexico 2023

Økonomien er den grundlæggende faktor, der opretholder menneskers liv. Den er det centrale omdrejningspunkt i en produktionsmåde, der er i tilbagegang med stadig mere konstante og alvorlige økonomiske kriser for størstedelen af befolkningen. Det rammer den kvindelige del af befolkningen hårdest. På vejen mod at opnå frigørelse af kvinder er det vigtigt at sige, at så længe det ikke sigter mod at ødelægge de overbygninger, der opretholder dette undertrykkelses- og udbytningssystem, der er kapitalisme, og som er stadig mere dekadent og modbydeligt, så længe vil forhåbningerne i kvindernes kamp ikke kunne række ud over det bestående, de vil forblive drømme for den undertrykte klasse og en opmuntring for den herskende klasse, der bruger undertrykkelsen til at tjene dens egne interesser.

De arbejdende kvinders kamp tager betydelige skridt, når den har retning mod udviklingen af klassekampen, for et nyt samfund, hvor der ikke længere er undertrykkelse eller udbytning mellem mennesker.

At gå på gaden den 8. marts er for at styrke enheden og organiseringen af arbejdende kvinder for et klasseløst samfund.

Lad os gå på gaden!

8. marts!
For enhed i aktion, mod udbytning!

Mexicos revolutionære ungdomsunion

Den folkelig revolutionære front

Mexicos Kommunistiske Parti, marxister-leninister

Partido Comunista de México Marxista Leninista


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater