Huwwara-pogromen i Palæstina – statssanktioneret vold

Israelske bosættere har brutalt angrebet det palæstinensiske samfund, sat ild til huse og køretøjer. De civile israelske voldsmænd fører i realiteten den ekstremistiske israelske regerings ord og ønsker om helt at annektere Vestbredden ud i livet. Et USA-opsat topmøde mellem Den Palæstinensiske Myndighed og repræsentanter for det israelske apartheid styre i den jordanske by Aqaba er blevet mødt med protester og afvises som illegitimt.
Vi bringer uddrag af to artikler om situationen. 

HVORFOR HUWWARA PROGROMEN VAR UUNDGÅELIG
Af Maureen Clare Murphy, The Electronic Intifada

I begyndelsen af januar, da Israel var ved at danne sin hidtil mest åbenlyst ekstreme højreorienterede regering, gav Nadav Tamir, en tidligere israelsk diplomat og nuværende lobbygruppedirektør, en forudseende advarsel.

Tamir sagde, at Zvika Fogel, en tidligere lidet kendt skikkelse, som nu er formand for det israelske parlaments nationale sikkerhedskomité, åbent “formulerer den giftige sandhed” om Itamar Ben-Gvirs jødiske magtparti, en nøglespiller i Benjamin Netanyahus regerende koalition.

Hvor Ben-Gvir måske ønsker at maskere sine ekstremistiske mål i moderationens sprog, har Fogel “stolt sagt den stille del højt, og han er værd at lytte til,” sagde Tamir.

Fogel spillede den rolle i mandags og roste den “afskrækkende” effekt, efter at hundredvis af bosættere angreb palæstinensiske samfund på den nordlige Vestbred og satte ild til palæstinensiske hjem og køretøjer.

En 37-årig palæstinenser blev dræbt under den timerlange hærgen, organiseret af bosættere, efter at to israelske brødre blev skudt ihjel i Huwwara, epicentret for selvtægtsmændenes voldelige raseri.

Mens Netanyahu og Ben-Gvir opfordrede israelere til at afstå fra at tage loven i egne hænder, påbegyndte Fogel en mediekampagne, der udtrykte sin godkendelse af hærværket.

“En lukket, brændt Huwwara – det er det, jeg vil se,” sagde Fogel.

“Det er den eneste måde at opnå afskrækkelse på. Efter et mord som gårsdagens har vi brug for brændende landsbyer, når [det israelske militær] ikke agerer,” uddybede han.

Fogel fraveg senere sine kommentarer og modsagde sig selv ved at sige:
“Jeg sagde, at staten er den, der skal handle for at afskrække terroristerne, bestemt ikke civile.”

Men på det tidspunkt havde hans partis tilhængere og tilhængerne af den suveræne ideologi, som det repræsenterer, allerede modtaget budskabet, højt og tydeligt.

“Statssanktioneret vold”

Selvom det var Netanyahu-regeringens linje i mandags at bede borgerne om ikke at tage loven i deres hænder, så modsiges det af alt, hvad den regerende koalition har sagt og gjort indtil nu.

Breaking the Silence, en gruppe af israelske whistleblowers (krigsveteraner), udtalte mandag, at “Huwwara-pogromen var statssanktioneret vold.”

Repræsenteret på aller højeste niveau af regeringen, “hærgede bosættere ustraffet, fordi de ved, at de har staten på deres side,” tilføjede Breaking the Silence…..”

Læs hele artiklen her

PALÆSTINENSISKE STUDERENDE I PROTEST

Aktivister fra palæstinensiske universiteter i den belejrede Gaza-stribe organiserede mandag et møde for at protestere mod de seneste angreb udført af ulovlige jødiske bosættere på den besatte Vestbred.

Deltagerne afviste også Den Palæstinensiske Myndigheds beslutning om at deltage i et USA-opsat topmøde med israelske embedsmænd i den jordanske by Aqaba i søndags.

De studerende holdt bannere for at afvise den såkaldte sikkerhedskoordinering mellem Den Palæstinensiske Myndighed og Israel, og de brændte billeder af den højreekstreme israelske nationale sikkerhedsminister Itamar Ben Gvir.

Fotos: Mahmoud Ajjour, The Palestine Chronicle

Afvisning af Aqabamødet

– Det har ingen legimitet i kampen for et frit Palæstina

I mellemtiden organiserede nationale og islamiske politiske bevægelser sammen med akademikere, gejstlige og repræsentanter for civilsamfundet en folkelig konference for at erklære deres modstand mod sikkerhedsmødet i Aqaba og Den Palæstinensiske Myndigheds beslutning om at deltage i det.

På konferencen blev der formuleret en detaljeret politisk platform:

  • Aqaba-mødet har ingen legitimitet blandt det palæstinensiske folk
  • Modstand mod den brutale israelske besættelse er en legitim rettighed for det palæstinensiske folk i alle dets former.Resistance to the brutal Israeli occupation is a legitimate right for the Palestinian people in all of its forms.
  • Den israelske besættelse skal holde op med at provokere palæstinenserne i Jerusalem og på den besatte Vestbredden.
  • Det internationale samfund bærer det fulde ansvar for at dække over den israelske besættelsesmagts forbrydelser mod det palæstinensiske folk.Gaza Students Rally as Resistance Groups Announce Strategic Plan (PHOTOS)

Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater