Sænk våbnene, hæv lønningerne!

Allerede før udbruddet af denne krig, og samme dag som den startede, sagde masser af mange folk verden over “nej til imperialistisk krig” i Ukraine, selvom de blev lagt for had. Ved årsdagen for den russiske invasion i Ukraine er der indkaldt til demonstrationer og markeringer i en række lande. En gryende bevidsthed om krigens grusomhed og imperialistiske karakter, kan ikke holdes tilbage for evigt at krigsmagerne.

Imperialisterne på begge sider forsøger med stærkere og stærkere midler at retfærdiggøre den stigende oprustning og forsendelse af våben og soldater til krigens bål. Det er vejen mod en fortsat eskalering af krigen. Det ægte antiimperialistiske standpunkt fordømmer både den russiske imperialisme og de imperialistiske magter ledet af amerikansk imperialisme og NATO. Og kræver et øjeblikkeligt stop for våben og penge til krigen.

Link til nogle af dagens markeringer og demonstrationer mod krigen:

Frankrig demonstration i Paris, 25/02 sted Edmond Michelet kl. 15
Nej til den imperialistiske omfordelingskrig der føres i Ukraine, først og fremmest på ryggen af den ukrainske befolkning. Styrk den international solidaritet mellem folk. Opbyg en bred front af folkelig modstand mod denne krig.
Toulouse : rassemblement vendredi 24 février 17H30 métro Capitole devant la stèle de Jean Jaurès.

Italien i Genova: Demonstration for fred, mod krigsøkonomien og inflation
Unione Sindacale di Base: “Sænk våbnene, hæv lønningerne”: Lørdag den 25. februar USB national demonstration i Genova for fred, mod leveomkostningerne og krigsøkonomien

England i London: Den 25. februar Portland Place kl. 12 er der indkaldt til demonstration af Stop krigen
Det er et år siden Rusland invaderede Ukraine. Som med alle krige er millioner af almindelige mennesker dem der bærer krigens omkostninger, et stort antal er flygtninge i andre lande eller internt, tusindvis af tropper på begge sider er blevet dræbt. Det vil fortsætte så længe krigen varer.
Stop krigen i Ukraine – National demonstration | Stop krigen (stopwar.org.uk)

USA. Stor demonstration mod krigen indkaldt til den 18. marts.
Markeringen er sammenfaldende med 20-årsdagen for den kriminelle amerikanske invasion af Irak, med kravene “Fred i Ukraine – sig NEJ til endeløse amerikanske krige” og “Finansier folks behov, ikke krigsmaskinen.”
Protest 18.-19. marts: Fred i Ukraine – sig NEJ til endeløse amerikanske krige – SVAR-koalitionen (answercoalition.org)  

Læs også:

Styrk kampen mod den imperialistiske krig! Stop for regeringens krigspolitik!
Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne, APK


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater