Hvordan krigsmaskinen ‘rekrutterer’ fattige, undertrykte unge

Imperialisternes krigsmaskine har brug for unge, og fattige unge rekrutteres ind i militæret med løfte om arbejde og fremtid. En lignende rekruttering af unge sker også i Danmark. En ny militær gymnasielinje starter op til sommer, og under dække af ligestilling er der nu flertal i Folketinget for tvungen værnepligt til kvinder. Krig, våben og vold idoliseres og børn indlæres til krig gennem videospil.

Af Richie Merino, offentliggjort på International Action Center, 20. december 2022

En rapport fra New York Times den 11. december 2022 fremhævede, hvordan tusinder af elever på offentlige gymnasier er fattige. Gymnasieelever fra sorte og brune distrikter kanaliseres ind i det amerikanske militærs Junior Reserve Officers ‘Training Corps-program (JROTC). Studerende er automatisk tilmeldt og tvunget til at deltage som et udtrykkeligt krav uden forældrenes samtykke. 

Nogle gymnasier har sparet penge ved at bruge JROTC, som tilsyneladende er en fødekæde for børn til i sidste ende at melde sig til militæret, som et alternativ til at ansætte idrætsundervisning eller sundhedslærere. (NY Times, 11. december) 

Mere end 10.000 militære rekruttering officerer operer på gymnasier over hele landet med løfter om garanteret job, sundhedspleje, boliger og en gratis universitetsuddannelse. Fattigdom er en af Pentagons mest effektive rekrutteringsværktøjer. Militære embedsmænd anerkender udtrykkeligt, at unges manglende evne til at have råd til en universitetsuddannelse er ansvarlig for deres succes med at opfylde rekrutteringsmål.  Og lovgivere advarer om, at det at hjælpe folk med at betale deres knusende studiegæld vil skade rekrutteringen. Militære rekrutteringsfolk udnytter gældskrisen for studielån til at tvinge unge til at tro, at hvervning er deres eneste mulighed.

Det faktum, at det amerikanske militær bruger 400 millioner dollars om året på at lokke børn ind i den voldelige, røveriske institution, bør ikke komme som nogen overraskelse. Den amerikanske regering bruger den kulturelle infrastruktur til at integrere militæret i næsten alle aspekter af livet og for at fremme militarisme. Det er næsten umuligt at se sportsbegivenheder uden milliardærejede hold, der konstant idoliserer krig, lige fra at love troskab til flaget til at klappe for krigsveteraner i pauserne.

Militære rekrutteringsfolk når unge gennem videospil, såsom det populære “Call of Duty” franchise. Rollespillet der lærer børn for at forherlige våben og vold og derefter trække dem ind i militæret til at udleve deres morderiske fantasier. Hollywood er den mest fremtrædende rekrutterer til det amerikanske militær; Pentagon har brugt milliarder på “heroiske” krigsfilm, der bagvasker Rusland, Kina og Mellemøsten. For eksempel samarbejder det amerikanske forsvarsministerie med Paramount Pictures om at væve imperialistiske, pro-krigsfortællinger ind i filmen “Top Gun: Maverick”.

Krigsmaskine indlejret i uddannelse

Nogle offentlige gymnasier, som den jeg underviser på i syd Bronx, har ikke et formelt JROTC-program, men militære rekruttering er meget integreret i skolens kultur. For eksempel under vores årlige idrætsdag feltdag, hvor studerende deltager i konkurrencesport for at vinde trofæer og præmier inviterer skolen militære rekruttereringsfolk til at være vært for push-up, pull-up, løb og andre konkurrencer. Skolen inviterer militære rekrutteringsfolk til afgangsceremonier, hvor veteraner præsenterer flere stipendier til at “ære” de studerende, der har besluttet at slutte sig til militæret efter eksamen.

Hvis militære rekrutteringsfolk ikke indfanger fattige børn i gymnasiet, forsætter de med at med at udnytte lavindkomststuderende i samfundskollegier og offentlige universiteter, såsom City University of New York, hvor et flertal af de studerendes boligsituation er meget usikre. Som ved en nuværende CUNY-studerende hvor blev mine personlige kontaktoplysninger blev delt med militære rekrutteringsfolk  uden mit udtrykkelige samtykke. Som et resultat modtager jeg et uanstændigt nummer af e-mails, telefonopkald og tekstbeskeder, der lokker mig til at slutte mig til militæret og endda henvise en ven.

En nylig sms, jeg modtog, lokkede potentielle rekrutter med “fuld sundheds- og tandpleje, herunder betalt sygeorlov”, hvilket er voldsomt i betragtning af Kongressens nylige afvisning af betalt sygeorlov for jernbanearbejdere.

Kampen for at gøre en ende på fattigdomsudspillet er personlig for mig, ikke kun fordi jeg har set mine elevers øjne lyse op ved tanken om at have stabil bolig og mad for første gang i deres liv, men fordi jeg så, hvordan min brors økonomisk afsavn førte ham til at slutte sig til den amerikanske flåde. Som 18-årig havde hans partner en uventet graviditet, og han fandt sig selv kæmper for at finde et job, der ville betale ham nok til at overleve og støtte sin nyfødte. Som førsteårs studerende på State University of New York campus, fandt han militæret at være hans eneste mulighed.

Efter at have været vidne til, at min bror, fætre og kusiner og studerende blev rekrutteret til militæret – ikke fordi de var patriotiske, men fordi de havde brug for penge til at forsørge sig selv og deres familier, indså jeg, at det amerikanske militær udnytter sårbare mennesker i kapitalismens ånd.

Efterhånden som det vestlige imperium og USA’s hegemoni falder, bliver den kapitalistiske herskende klasse desperat efter at opretholde stigende overskud gennem brutale militære eventyr. Vi kan forvente, at det amerikanske militær yderligere vil øge sin bedrageriske målretning mod fattige og umyndiggjorte unge til at tjene som kanonføde for det militærindustrielle kompleks. Vi må tage vores antikrigs- og antiimperialistiske bevægelse ud på gaderne.

Den eneste krig, der er værd at kæmpe, er klassekrig.

Demonter skole-til-militær-fødekæden! Politi og militære rekrutteringsfolk ud af vores skoler! Vi vil ikke længere være bruges som redskaber til imperialistisk aggression! Vi vil ikke længere blive brugt til at bekæmpe og dræbe arbejdende mennesker som os selv! 

Penge til job, uddannelse, boliger og sundhedspleje – ikke til krig

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater