Håndslag -Tidsskriftet mod fascisme og krig – Nyt nummer udkommet

Med dette nr. af det antifascistiske tidsskrift Håndslag introduceres også Håndslags nyrenoveret hjemmeside, hvor tidligere numre af Håndslag kan læses og downloades i  pdf-format. Bladet håber at det både tjener til gavn for abonnenterne såvel som for nye og kommende læsere.

Lederen i Håndslag nr. 1/2023 –  Om at vise samfundssind – er en kommentar til de superprofitter Dødens Købmænd høster på krigen i Ukraine og den voldsomme oprustningsspiral, der accelererer derudaf.
Krig er en frygtelig ting. Og for nogle er den en frygtelig indbringende ting!
Dansk industri og dansk landbrug omstillede under Anden Verdenskrig produktionen til den tyske krigsmaskines behov – og tjente store profitter derved. I danske ministerier planlagdes profitable danske andele i ‘østrummet’. Danske monopoler tjente som de tyske monopolgiganter på brugen af slavearbejde i de besatte områder – som f.eks. F.L. Schmidt de baltiske lande, som tyskerne nyindrettede med dansk bistand.
Nu kan A.P. Møller-Mærsk både bryste sig af at have rekorden for det danske erhvervslivs bedste resultat nogensinde og betale et minimum i skat. Sådan et samfundssind må ligge i firmaet gener under henvisning til A.P.Møller og søns meriter under Anden Verdenskrig og frem til i dag.

Organisationen Stop Terrorkrigen – ud af NATO, der er med i redaktionen af Håndslag står for en Status på Danmarks krighvor krig og oprustning styrer. For vi er reelt sat i en undtagelsestilstand, hvor flere våben, stærkere krigsdeltagelse, militarisering over hele linjen er det fokus der styrer al politik fra regering, kapital og de overnationale organisationer NATO og EU.

I dette nummer af bladet bringes også en række artikler omkring det kaos, der opstod omkring afslutningen af Anden Verdenskrig. Øjenvidneskildringer fra et Berlin i ruiner og den Røde hærs indtrængen. Nazisterne både skjulte sig og fortsatte deres terror mod civilbefolkningen. Nazisterne fortsatte også deres myrderier efter den 5.maj på egne folk bl.a. nogle ganske unge matroser, der mente at krigen var forbi og begav sig hjemad. De blev sat for en standret og henrettet. Deres lig drev i land ved Sønderborg, hvor der nu er sat et mindemærke for de meningsløse drab.

I forbindelse med de tyske nazisters panikagtige rømning af Neuengamme – en stor koncentrationslejr ved Hamburg – blev over 20.000 fanger til fods drevet til Lübeck, hvor næsten halvdelen blev stuvet ombord på tre skibe. Det var planen at sejle ud på dybt vand og sænke skibene med deres last af regimets fjender.
Men desværre – på tærsklen til den store sejr, freden og befrielsen – blev den planlagte tyske nazimassakre forvandlet til et rystende britisk massedrab, hvor de potentielle venner og befriere dræbte over 7500 modstandsfolk, der var tyskernes fanger.

Det og meget mere kan læses i Håndslag 1/2023

Håndslag hjemmeside – Læs her

Tegn abonnement på Håndslag 4 numre årligt 150,- kr. her eller skriv til Håndslag mail: haandslag@gmail.com. I løssalg er prisen for bladet 30,- kr.

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater