Italien: Aktionsdag mod inflation for højere løn NU!

Onsdag den 26. oktober mobiliserer den italienske fagforening USB Sanità til at deltage i en aktionsdag mod inflation for højere løn foran hospitaler og ved de lokale sundhedsmyndigheders kontorer. Aktionsdagen og et åbent brev til præsidenten med kravene er en del af mobiliseringen til en national generalstrejke den 2. december indkaldt af alle kæmpende fagforeninger. 

Slut med sulteløn!

De kriminelle og uberettigede stigninger i energi- og brændstofregninger begyndte længe før den ukrainske krise og skyldes massive spekulative manøvrer, der dramatisk har øget indtægterne for energivirksomheder der sælger gas, og på den anden side har udløst en inflationsspiral, der starter med de basale fornødenheder.

Arbejderne betaler prisen og ser lønningernes købekraft blive ødelagt, mens antallet af familier, der ikke kan betale deres regninger, stiger voldsomt. Det er en uholdbar situation, og derfor er det afgørende at der sættes ind med handling nu. Fagforeningen har taget en række initiativer for at sætte fokus på alvoren og de sociale konsekvenser, blandt andet med demonstrationer og andre markeringer.

Den 26. oktober vil offentligt ansatte være hovedkraften i den nationale mobiliseringsdag, som fagforeningen USB har indkaldt.

Ingen personalegrupper kan længere få lønnen til at række, dertil er sundhedsvæsnet ramt af dårlige arbejdsforhold og en meget alvorlig mangel på ansatte.

Blandt kravene er:

  • Øjeblikkelige fornyelse af overenskomsten med tilbagevenden til ”normale vilkår”
  • Lønstigninger skal følge den reelle inflation
  • En ekstra månedsløn
  • Kompensation for udgifter til stigende forbrugspriser og madkuponer
  • Madkuponer og kantineservice garanteret til alt personale på vagt

 Læs hele opråbet her

Læs også udtalelsen fra europæiske partier i CIPOML
Støtte til arbejdernes strejker for højere lønninger


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne