Læserindlæg: Fatalt at være allieret med USA

Læserindlæg af Frank Johannesen

Nord Stream gasledningerne har lige fra projektets start været en torn i øjet på USA-imperialismen, der kun kan glæde sig over sabotagen mod gasledningerne. For de var et udtryk for et gensidigt fordelagtigt handelssamarbejde mellem Rusland og Tyskland og det øvrige Europa. For Europa har brug for billig og leveringssikker naturgas i forbindelse med omstillingen til vedvarende energikilder. Men politisk og økonomisk samarbejde mellem Rusland og særligt Tyskland – Europas rigeste industriland – er en trussel mod USA’s herredømme over Europa og det USA-ledede Nato. For et godt samarbejde vil begrænse Europas efterspørgsel efter USA’s dyre handelsvarer, som den flydende LNG-gas og krigsmateriel.

Udskibning af LNG-gas fra USA

USA presser derfor Europa til at være fjende med Rusland og har mange redskaber i værktøjskassen. USA fik indsat et ny-nazistisk styre i Ukraine ved kuppet i 2014, hvorefter landet i 8 år blev oprustet til Nato niveau og gjort klar til krigen mod Rusland. Denne krig skulle retfærdiggøre de mange drakoniske sanktioner mod Rusland, der i stedet for at skade Rusland afgørende, er på vej til at vælte Europa omkuld med stigende energipriser, konkurser, arbejdsløshed og fattigdom. Gid dog Europa ville lytte til USA’s tidligere sikkerhedsrådgiver og udenrigsminister Henry Kissingers advarsel: At være fjende af USA er farligt, men at være allieret med USA er fatalt.

Send et læserindlæg til KPnet: Skriv til redaktion@kpnet.dk
Se andre læserindlæg
Synspunkterne i læserindlæg deles ikke nødvendigvis af KPnet

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater