Solidaritet med de strejkende på Notimex i Mexico – de har nu strejket i 900 dage

De strejkende på Mexicos statslige nyhedsbureau Notimex og deres faglige organisation SutNotimex har gennem snart 900 dage kæmpet for deres rettigheder og genansættelse af 200 fyrede. CIPOML, Den Internationale Konference af Marxistisk-leninistiske Partier og Organisationer opfordrer til at bakke op om appellen til international solidaritet på aktionsdagene d. 7. og 8. august.

SutNotimex Nationale ledelse oplyser:

Den 7. august afholder de strejkende et internationalt solidaritetsseminar over nettet. Det sker kl. 14.00 (Mexico City tid). Dansk tid kl. 21.00 med repræsentanter for internationale organisationer.

Mandag den 8. august bliver der afholdt demonstration under præsident Andrés Manuel López Obrador’s morgenkonference. Kl. 12 bliver der afholdt en pressekonference.
Kl 16 starter
et rally ad de vigtigste færdselsårer i Mexico City.

Vi opfordrer til, at organisationer verden over bakker op om denne mobiliseringsdag og om muligt gennemfører aktiviteter på Mexicos ambassader i deres respektive lande og her kræver en løsning strejken i Notimex. Styrken af denne strejke kommer ikke kun fra dens medlemmer, men fra den voksende støtte, den har modtaget.

Baggrund for strejken

Strejken startede i februar 2020, hvor 200 journalister ansat på Notimex, Mexicos statslige nyhedsbureau blev uretmæssigt fyret. Der havde været chikane, censur og pression overfor journalister for at udgive regeringsvenligt indhold.

Som et af kampmidlerne har de strejkende camperet udenfor nyhedsbureauet siden marts og de strejkende gennemtvang efter 108 dage, at deres krav om genansættelse blev anerkendt som legitimt af arbejdsministeriet og ledelsen blev pålagt at finde en løsning – de fyrede skulle genansættes.

Nu hvor strejken nærmer sig de 900 dage er der endnu ingen tiltag fra ledelsen.

Følg de strejkende på facebook

Følg de strejkende på twitter – se video og fotos

 

CIPOML, Den Internationale Konference af Marxistisk-leninistiske Partier og Organisationer

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater