Stadig flere kvinder tvinges til migration

Blandt den voksende migration af arbejdskraft, er kvinder de mest sårbare og mest berørte af dette problem. Betingelserne for de fleste kvinder er diskrimination, vold og behandling andenrangs mennesker, når de forlader de lande de kommer fra. Det gælder i høj grad også for migrantkvinderne fra Latinamerika og Caribien.

Årsagerne til at kvinder ender med at måtte tage til et andet land for at arbejde er hovedsageligt for at undslippe fattigdom og give deres børn et bedre liv. Migration har historisk været et problem, som er blevet gjort usynlig af neoliberal politik og det patriarkalske system, der fastholder kvinder i undertrykkelse. Kvinder, der migrerer, står over for sociale, kulturelle og økonomiske forandringer. De må ofte efterlade deres børn i deres hjemlande for at arbejde som hushjælp i andre lande med lave lønninger og i usikre forhold.

Under deres ophold og i menneskekaravanerne dertil står migranter over for forskellige mangler: mangel på mad, boliger, adgang til uddannelse og værdig behandling.

Mexico er den obligatoriske passage for at nå USA. Mexico er det obligatoriske skridt for på vejen for dem der migrerer i Latinamerika. Og det er især folk fra Mellemamerika, der sørger til USA for at finde bedre levevilkår.

Omkring 30.000 kvinder passerer gennem Mexico hvert år. De risikerer at blive voldtaget, kidnappet og solgt for at blive prostitueret eller brugt til at transportere narko eller helt at forsvinde og myrdes. Der er oprettet organisationer til at søge langs migrantruterne efter forsvundne, de har fundet lig af migrantkvinder i nedlagte miner.

10. maj i år blev der fra en sådan menneskekaravane af migranter rejst krav om svar på, hvor deres døtre og børn, som forsvandt langs ruten, befinder sig. Det forlød at mellem 8 og 9 kvinder druknede undervejs i floden Rio Grande.

I mangel af legale opholdsdokumenter er mange indvandrerkvinder fanget i krisecentre eller på gaden og udelukkende afhængige af deres arbejdskraft for at kunne overleve. Indvandrerkvinder oplever fortsat den samme vold, som den de forlod deres hjemlande.

I første kvartal af 2022 blev 77.626 fanget på grænsen mellem USA og Mexico. 86 mexico migranter tilbageholdes dagligt. Der har været en stigning i antallet af migranter, der før mest var mænd, men som nu også inkludere kvinder og børn. Stigningen i migrationsstrømmen får også antallet af institutionerne der har tendens til at handle voldeligt over for migranter til at vokse.

For arbejderklassens kvinder og mænd eksisterer der ikke nogen grænser. Vi må forene os på tværs i klassesolidaritet for at gå imod det kapitalistiske og imperialistiske system.

Netop kvinder og migration er hovedtemaet for næste års kvindeforum for kvinder i Latinamerika og Caribien. Som led i forberedelsen af dette års forum i Den Dominikanske Republik sidst i juli mødes kvinder fra Mexico, Haiti, Costa Rica, Nicaragua, El Salvador og Panama for at diskutere de problemer den stigende migration rejser for kvinderne.

Oversat fra Vanguardia Proletaria 1.-15 juli 2022
Udgivet af Mexicos kommunistiske parti,(marxister-leninister)

Vanguardia Proletaria

læs også: Sundhedspersonale – en global handelsvare

 

 

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater