FEY-KURD: Vedrørende Sveriges og Finlands ansøgning om NATO-medlemskab og aftalememorandummet mellem de respektive lande.

Pressemeddelelse FEY-KURD
Stockholm d. 29 juni 2022

Vedrørende Sveriges og Finlands ansøgning om NATO-medlemskab og aftalememorandummet mellem de respektive lande.

Aftalememorandummet mellem Tyrkiet, Sverige og Finland er et forræderi mod kurdere, både inde for Sveriges grænser, men også alle dem udenfor Sveriges grænser. Aftalen som blev underskrevet tirsdag, realiserede kurdernes bekymringer i sagen, da aftalen udelukkende bestod af punkter vedrørende det kurdiske spørgsmål om fred og frihed. Tirsdag var derfor en mørk dag for alle de hundredtusindvis af svensk-kurdere. Kurderne er igen blevet ofre i jagten på andres formål og interesser, noget vi har været vidne til så mange gange gennem tidens løb.

Kurdernes holdning har været klar: Sverige har ret til at træffe beslutninger og lave nødvendige foranstaltninger for landets politiske sikkerhed, men ikke på bekostning af kurderne. Til at kalde alle kurdere, der kæmper for frihed og demokrati, for terrorister er ærligt talt mystisk, især i lyset af den kamp som YPG/YPJ har fært i flere år mod IS.

Erdoǧan har presset Sverige til en skamfuld tilpasning, og i praksis har Sverige sammen med NATO givet Tyrkiet, og Ankara, sammentykkelse til at udøve transnational undertrykkelse. Den lange arm som Ankaras autoritarisme har, kan nu strække sig helt hen til kurdernes liv der hjemme, i udlandet, men i særdeleshed her i Sverige, takket være NATOs efterleve.

Kurderne i Sverige har lidt i mere end 30 år i forbindelse med drabet på den svenske statsminister Olof Palme. Kurderne blev derefter udpeget som mordere og stemplet som terrorrister, noget som har fulgt os i alle disse år, og som har dannet grundlag for kurdisk chikane og undertrykkelse. Tyrkiet spiller en afgørende rolle i den kontekst, vi igen bliver vidne til, da historien gentager sig.

Kurdere udfører politiske aktiviteter, i mange lande, for frihed og for demokrati. Aktiviteter som udføres med respekt overfor det respektive lands love og regler. Kurdernes kamp skal ikke ses som en terrorhandling, men derimod en kamp for demokrati og ytringsfrihed. Vores forventning til Sverige og Finland er at de skal vise solidaritet, men frem for alt, at de skal fremme demokrati og lade ytringsfrihedens stemme blive hørt.

Lad os ikke glemme kurderne, som kæmper for fred, frihed og demokrati, som konstant bliver chikaneret, mishandlet og anholdt. Kurdernes forventning til Sverige og Finland er, at de skal vise solidaritet og støtte kampen for frihed.

Stockholm d. 29 juni 2022

Zeyneb Murad                                    Ahmed Karamus
Medforperson                                    Medforperson
Kurdistans National Kongress          Kurdistans National Kongress


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne