NATO holder topmøde – gå med i APK’s gadeprotest d. 30. juni!

APK laver gadefremstød med løbesedler i København, Århus og Odense torsdag d. 30. juni. På NATO’s topmøde d. 29.-30. juni i Madrid vil der blive vedtaget en ny strategi – en krigsforberedende og endnu mere aggressiv retning, hvor Rusland og Kina udpeges som permanente hovedfjender og Europa skal gøres klar til krig – og Europas befolkning afkræves betalingen for oprustningen.

København: Kultorvet kl. 16

Århus: City Vest kl. 16

Odense: Ove Sprogøs Plads kl. 12-13.30

Stormagterne er i internt imperialistisk opgør, og både Ruslands angreb på Ukraine og NATO’s og EU’s intense oprustning må ses i dette lys.

Mobilisering over hele Europa mod imperialistisk krig og mod NATO’s planer

Den Internationale Konference af Marxistisk-leninistiske Partier og Organisationer, CIPOML skriver bl.a. op til topmødet (forkortet tekst):

Vi opfordrer arbejderne, de unge, kvinderne til at deltage i anti-krigs- og anti-NATO-mobiliseringer i alle lande i anledning af Madrid-topmødet. Sammen med arbejderne og folkene i alle lande råber vi: “Ud af NATO og alle imperialistisk alliancer”, “Stop krigen nu!”, “NATO og USA’s baser ud af vores lande”!

Vi opfordrer arbejderklassen og befolkningerne til at forene sig og kæmpe mod regeringernes krigspolitik og udvidelsen af ​NATO’s krigsalliance. Vi udtrykker solidaritet med det ukrainske folk, der er offer for den russiske imperialismes militære invasion, for USA-imperialismen og dens allieredes krigsfremmende politik og for V. Zelenskys reaktionære regime. Vi støtter folkelige mobiliseringer i Finland og Sverige mod deres regeringers beslutning om at tilslutte sig NATO, vi støtter protesterne i Spanien, Italien, Norge og Danmark mod bygningen af ​​nye militærbaser. Vi støtter den voksende modstand i arbejderklassen og de mennesker, der mere og mere nægter at betale for krigen og dens konsekvenser. Vi støtter krav som i Tyskland “100 milliarder euro til vores sundhedssystem, vores uddannelsessystem, for at hæve pensionerne – ikke til krig!”
Vi støtter de mobiliseringer, der udvikler sig i mange europæiske lande mod militarisering, mod de stigende militærudgifter.

Vi vil ikke betale for jeres krig! Vi støtter arbejdernes og folks mobiliseringer for højere lønninger, til offentlige tjenester (sundhed, uddannelse, social beskyttelse, pensioner osv.), for at forsvare deres rettigheder.
Vi fordømmer våbenkapløbet, salg af våben for monopolernes profit, de voksende militærudgifter. Midler til arbejdernes og folkemassernes basale behov!
Vi kæmper for en verden fri for atomvåben. Mod militarisme og chauvinisme, lad os rejse banneret for international solidaritet blandt arbejdere og undertrykte mennesker i alle lande.

Kapitalisme og imperialisme betyder krig, udbytning, undertrykkelse og elendighed; kun revolution og socialisme vil bringe fred, gode livsforhold og frihed for arbejderne og folkene!

Download flyeren her i pdf-format


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater