Demonstranter mødt af massivt politiopbud ved G7-topmødet i München

Omkring 6.000 demonstranter fulgte opfordringen fra 50 støtte- og støtteorganisationer til en storstilet demonstration mod G7-topmødet i München

Op til weekendens G7-topmøde, marcherede 6.000 mennesker gennem Münchens centrum under parolen om global retfærdighed “Gerecht geht anders!”. Markeringens politiske budskab var primært reformistisk, med håbefulde opfordringer til de imperialistiske verdensledere om at bekæmpe sult og fattigdom og afhængigheden af olie, gas og kul. Demonstrationen var indkaldt af en bred alliance af mere end 50 organisationer, men var meget langt fra så stor og militant og skarp politisk som det er set ved tidligere demonstrationer mod G7 topmøderne, og deltagelsen blev langt mindre, end arrangørerne, der primært var kritiske over for miljø og globalisering, havde håbet på, fra Attac til WWF, fra Bund Naturschutz til Bread for the World.

Demonstranterne blev flankeret af mindst 18.000 kampklædte politifolk, langt de fleste demonstrationsdeltagere var unge der på ingen måde udgjorde en trussel mod systemet. Men alene det at gå på gaden mod sult og fattigdom anser kapitalen som en fare for deres profit jagt.

Det relativt lille antal demonstranter stod i kontrast til det gigantiske politi opbud, der stod langs hele ruten. Og nærmest hegnede demonstranterne inde. På trods af den massive polititilstedeværelse undgik demonstranterne at blive overfaldet helt frem til slut af den to timer lange demonstration gennem dele af Münchens centrum.

Men på en eller anden måde skulle der findes en undskyldning for den store polititilstedeværelse. Da demoen næsten færdig, blev antændingen af to nødblus i den “autonome blok” brugt som en anledning til et angreb fra myndighederne. Angiveligt blev 6 personer varetægtsfængslet.

Penge til statsmagten og til repressalier er der altid råd til, mens de sultne må vente.

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne