Det er kapitalismen der er voldelig

Også den danske presse videregiver villigt og ukritisk forsøgene på at miskreditere den aktuelle folkelige kamp i Ecuador. Styret i Ecuador forsøger at skjule, at kravene mod prisstigninger, om arbejde og uddannelse mødes med uhørt politivold med dræbte og sårede. 

Af Ecuadors kommunistiske marxist-leninistiske parti.

Det er kapitalismen der er voldelig

Folket har al mulig ret til at gå ud og protestere for deres rettigheder, og på samme måde har de ret til at forsvare sig mod politibrutalitet.

Præsident Guillermo Lasso og hans reaktionære kreds forsøger at slå den massive folkelige mobilisering, der udvikler sig i de 24 provinser, ned. I første omgang ved at forsøge at miskreditere den og sprede løgne om påståede forbindelser til narkotikahandel og organiseret kriminalitet.

Hvis vi skal tale om forbindelser med narkotikahandel, så er forbindelsen mellem visse betjente, i både politiet og de væbnede styrker med den kriminelle narkotikahandel ubestridelig. Aktive medlemmer er blevet tilbageholdt som åbenlyse kriminelle og har fået trukket deres visa tilbage af den amerikanske regering af den grund. Lasso måtte indlede en øjeblikkelig og omfattende udrensning af disse banditter, ellers vil folket fordømme ham, som “tyven der beskytter sine egne”.

De politiske og økonomiske eliter forstår ikke, og de vil heller ikke forstå, at folkene ikke behøver at ty til mafiapraksis for at finansiere deres kamp. De har heller ikke brug for at have skjulte formuer gemt væk i skattely for at unddrage sig at betale skat. Folkets handlinger opretholdes med deres egen indsats, støttet af generøse, støttende og hårdtarbejdende hænder fra landkommunerne, arbejderne, naboerne til de folkelige kvarterer i byerne.

Regeringens politik, som også formidlet af højrefløjen understreger også, at formålet med de oprindelige folks og den folkelige opstand er at vælte regeringen. De opfordrer derfor “demokraterne” til at mobilisere til forsvar, ikke af republikkens præsident, men af det “demokratiske system”. Dilemmaet står, siger de, mellem hærværk og demokrati.

På den måde forsøger de også at fjerne legitimitet og fornuft fra protesten. Den kamp, der udfolder sig, er præget af energi og kamplyst. Folket udøver retten til modstand og protest, og intet borgerskab eller deres regering er i stand til at bestemme, hvordan folket skal kæmpe.

Folket modsætter sig den brutale politiundertrykkelse, der indtil videre har kostet fire mennesker livet og alvorligt såret snesevis af mennesker. Folket modstår og reagerer, de kan ikke vende den anden kind til for at blive slået. De forsvarer sig og går mod dem, der fornærmer dem.

Regeringens politik med hærværk og vold, er ikke ny. Andre herskere har sagt det. Lad os huske, at den tidligere præsident Correa også sagde, at venstrefløjen “kaster med sten”, og at den mangler forslag til hvad der skal gøres. Dengang forsøgte de også at miskreditere kampen ved at sige, at regeringen reagerede på internationale sammensværgelser mod demokratiet.

Arbejderne og folkene kæmper, fordi deres grunde er retfærdige, og vælger de midler, der vil føre dem til sejr.

Oversat fra En Marcha 24.juni 2022

El capitalismo es el violento

En Marcha på Facebook


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne