Unge i Ecuador på gaden til forsvar for uddannelse

Den 9. juni går gymnasieelever og universitetsstuderende på gaden i Ecuador mod regeringens uddannelsespolitik og til forsvar for kvalitetsuddannelse, for alle.

Elevernes og de studerendes krav er:

At 6% af landets brutto nationalprodukt, BNP investeres inden for uddannelse, hvilket forfatningen slår fast. I øjeblikket investeres der kun det halve og der har været nedskæringer hvert eneste år. Stigningen i olieindtægter og skatteopkrævning bør bruges til at forbedre uddannelse og sundhed.

Vi kræver, at staten garanterer sikkerhed i uddannelsessystemet, at transporten er sikker, at vi ikke bliver angrebet, stjålet fra eller endda dræbt ved uddannelsesinstitutionerne.

Uddannelsesmæssigt skal loven om interkulturel uddannelse (LOEI) implementeres, så Instituttet for Studenterrådgivning (DECE) ikke undertrykker os, men kan komme til at opfylde sin rolle for at sikre vores mentale og følelsesmæssige helbred, støtte unge, der lider af angst, depression og lignende.

Vi kræver også klare retningslinjer for forebyggelse og udryddelse af seksuel vold og overgreb i uddannelsessystemet, så det forsætter som i det seneste tilfælde på Dillon-skolen eller de hundredvis af andre sager, der gik ustraffet hen.

Regeringen og ministeriet skal gennemføre en hasteplan for forbedringer i infrastruktur og levering af basale tjenester, så tilfælde som f.eks. den studerende, der døde af elektrisk stød, eller overbelægning i klasseværelserne, mangel på laboratorier, biblioteker og værkstedsmaterialer.

Ligeledes kræver vi æstetisk frihed, at vi ikke dømmes på måden vi klæder os på, vores frisurer eller andre elementer, der er en del af vores identitet.

Vi kræver også flere adgangskvoter for universitet og de videregående uddannelser. At Loven om videregående uddannelse (LOES) reformeres. At universiteterne påtager sig udligning og optagelse med regulering og offentlig finansiering. Og at den nye TRANSFORMAR-optagelsesprøve afskaffes.

Oversat fra En Marcha 8.-14.juni 2022. Avis udgivet af partiet PCMLE Ecuador

PCMLE er ligesom APK medlem af Den Internationale Konference af Marxistisk-leninistiske Partier og Organisationer, CIPOML


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater