Monopolernes militærunion – Arbejderklassen betaler

Ja-partierne har længe hævdet at omkostningerne ved afskaffelsen af forsvarsforbeholdet og den fulde integration og deltagelse i EU’s kampgrupper var små og lå på omkring 20-30 mio. – Nu viser det sig at Sverige omkostninger hertil har oversteget 4 milliarder danske kroner.

Ved et ja skal vi altså betale milliarder til våbenindustrien. Milliarder der er hårdt brug for på hospitalerne, i sundhedsvæsenet, daginstitutionerne, skolerne og ældresektoren.

EU’s forsvarsagentur skal hvert år kontrollere, om Danmark bruger nok penge til militær og bruger dem i EU’s interesser.

Det er i stort omfang våbenlobbyen i EU som bestemmer, hvad der skal købes af våben og investeres i våbenudvikling! I EU er lobbyisterne en del af hele systemet, der kan endda være flertal af lobbyister i et udvalg. Europæisk (fransk-tysk) våbenindustri spiller lige så stor en lobbyist-rolle i EU, som amerikanske våbenfirmaer gør i USA.

Pensionsalderen i Danmark bliver højere for hvert år, allerede i dag er der folk der skal arbejde til de bliver 75. Folketinget planlagde at sætte en stopper for det. Men Ellemann og Olsen Dyhr og resten er enige om, ”det er der ikke råd til, når vi skal bruge så meget på militæret.”

Arbejderklassen har ikke råd til alle de våben, missiler, tanks og fly!

Vi vil have nedsat pensionsalderen, have penge til sundhed og uddannelser og boliger.

Det er monopolerne der har brug for militær.

Arbejderklassen har absolut ingen interesse i krige i Afrika og andre steder på kloden. De såkaldte ”missioner”. Det er kun monopolerne, der har kapitalinteresser, interesser i råstoffer osv. i lande over hele verden.

Monopolerne har brug for soldater for at hævde sin konkurrenceevne overfor USA og Kina.

Den voldsomme militære oprustning gavner IKKE freden. Militæralliancer gavner ikke freden. Hverken NATO eller EU. Jo flere våben, jo flere militæralliancer jo mere krig.

STEM NEJ til EU’s militærunion

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne