Læserindlæg: Hvorfor give slip på retten til at sige NEJ til dansk krigsdeltagelse

Af Line Lauridsen

Hold fast på forsvarsforbeholdet og stem NEJ d. 1. juni

TV2 hævder, at de andre EU-nationer stort set er ligeglade med, hvorvidt afstemningen om forsvarsforbeholdet ender i et dansk Ja eller Nej – imens Mette Mafia Frederiksen hævder at det mest af alt handler om signalværdien, som Danmark sender ud.

Efter min mening er det usagligt og manipulatorisk at reducere afstemningen om forsvarsforbeholdet til et spørgsmål om signalværdi – Hvordan skulle det være en god deal for Danmark at give slip på retten til at sige nej til krigsdeltagelse for til gengæld at signalere åbenhed overfor EU-samarbejdet?

Hvordan skulle tvungen deltagelse i EU’s militære aktioner skabe tryghed i en verden, hvor krig og militær optrapning igen og igen viser sig at gøre internationale konflikter endnu mere farlige?

Med tiden har EU har også vist sig at være de multinationale selskabers klub – så hvorfor skulle Danmark frasige sig retten til at sige Nej til at give EU’s puppetmasters endnu blodigere måder at tjene deres milliarder på?

Historien vidner om, at Danmarks ministre alligevel helt sikkert vil arbejde intensivt på at få Danmark med i frontlinierne på enhver fremtidig krigsaktion – hvorfor afstemningen muligvis ikke har så stor en betydning – men så lad os i det mindste kapre signalværdien og vise at NEJ: Vi vil have et fredeligt samarbejde og ikke flere krigsinvesteringer.

Det militær industrielle kompleks er og bliver epokens største bedrager, så lad os holde fast på retten til ikke at støtte det – hold fast på forsvarsforbeholdet og stem NEJ d. 1. juni.

 

Dokumentation

TV2: Store dele af Europa er ret ligeglad med dansk forsvarsforbehold eller ej, siger korrespondenter

Send et læserindlæg til KPnet: Skriv til redaktion@kpnet.dk
Se andre læserindlæg
Synspunkterne i læserindlæg deles ikke nødvendigvis af KPnet


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater