Kom med på International ungdomslejr fra 29. juli til 7. august

Unge fra hele verden vil til sommer mødes til den internationale antifascistiske og antiimperialistiske ungdomslejr i Østrig ved søen Attersee. Her vil vi tale om vores håb, vores oplevelser og vores fremtid. Vi ønsker at styrke ungdommens enhed mod krig, oprustning, racisme, miljøødelæggelse, fattigdom og udbytning.

International ungdomslejr fra 29. juli til 7. august har lanceret programmet og tilmeldingen er nu åben. Der er emner som krig og fred, racisme, corona og krise, klima og miljø, kvindekamp. Er du politisk interesseret er her en fantastisk mulighed for at mødes med unge fra hele verden.

Her kan du diskutere og udveksle ideer til hvordan vi kan gøre den verdensomspændende ungdomsbevægelse stærkere. Der kan findes veje til en fremtid, hvor levevilkårene for millioner af mennesker ikke som nu forværres, og de unges fremtid ødelægges af hensyn til profitten.

Dette er lejren for dig der tror på, at en verden uden undertrykkelse, udbytning og krig er mulig, hvor folk kan leve lige og solidarisk.

Link til dette års ungdomslejr program

Verdens problemer hænger sammen med kapitalismen

Corona-pandemien har givet verden et indblik i hvad kapitalismen er, en verden med uforenelige klassemodsætninger med gigantiske forskelle på rig og fattig. De ti rigeste mennesker i verden har fordoblet deres velstand under covid-19-pandemien, mens situationen for os arbejdende og unge bliver mere og mere usikker.

På mange måder er ungdommen en af de hårdest ramte grupper af konsekvenserne af Corona-pandemien. Uanset om det er restriktioner i skole eller universitet, reduktion af job og lærlingeuddannelser, alt for få boliger, eller øget vold mod kvinder, børn og unge.

De økonomiske og politiske modsætninger mellem verdensmagterne intensiveres

Faren for en ny krig om opdeling af verden vokser dagligt og budgetterne til oprustning og militarisering stiger konstant. Fronterne mellem NATO-landene under ledelse af USA på den ene side og Rusland og Kina på den anden side skærpes mere og mere. Dette bliver tydeligt ikke mindst i den ukrainske krise eller i Indo-Pacific regionen.

Vi ser i krisetider hvordan racistiske bevægelser forsøger at splitte og svække vores fælles kamp for social retfærdighed. Og hvordan statsmagter har begrænset demokratiske rettigheder, såsom retten til at demonstrere og forsamle sig, også ytringsfriheden begrænses i mange lande.

Kapitalismens krise rammer ikke kun os mennesker, men også vores planet udnyttes til profitmaksimering. Skove ryddes og ødelægges, vand og luft forurenes, hvilket ødelægger levestederne for mange fremtidige generationer.

Mere end 70 millioner mennesker er på flugt. De er flygtet på grund af de imperialistiske landes krige. Udnyttelsen af hele kontinenter og den fattigdom, der følger med, gjorde dem til flygtninge. På deres rejse efterlades de til at dø på grund af lukningen af flugtveje, som det sker i Middelhavet.

Dette kan ikke fortsætte sådan!

Som unge fra hele verden ønsker vi ikke at acceptere denne fremtid, hvor levevilkårene for millioner af mennesker forværres, og de unges fremtid ødelægges af hensyn til profitten. Vi tror på, at en verden uden undertrykkelse, udbytning og krig er mulig, hvor folk kan leve lige og solidarisk.

Vi siger, at verdens ungdom uden skelen til religion, sprog og oprindelse er ét. Vi tror på, at vi gennem sammenhold og solidaritet kan skabe en verden, hvor alle kan leve uden frygt for fremtiden.

Vi mødes i den internationale antifascistiske ungdomslejr ved Attersee-søen for at hæve stemmen sammen imod krige og racisme. Lad os stå og kæmpe sammen for en bedre verden og en bedre fremtid.

De internationale ungdomslejre afholdes hvert andet år i forskellige lande på forskellige kontinenter.

Ungdomslejren er organiseret af antiimperialistiske, antifascistiske og marxistisk-leninistiske ungdomsorganisationer. I år er det DIDF-Jugend der står for det praktiske.

Link til dette års ungdomslejr program

Ungdomslejrene støttes af partierne i CIPOML

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne