USA træner brugen af Bornholm som fremskudt krigsbase

Den massive amerikanske krigsøvelse Defender-Europe22 omdanner i disse dage Bornholm til et krigsscenarie. Ikke til forsvar for Europas befolkning, men som en demonstration af den voldsomme militære optrapning vi ser fra Vestens imperialister gennem både NATO og EU. En optrapning der startede længe inden Ruslands angreb på Ukraine, men nu udnytter krigen til en ekstrem militarisering af Europa.

NATO har placeret sin øvelse fremskudt i Østersøen på Bornholm og demonstrerer her hvordan de vil bruge Danmark som opmarchområde og støttepunkt i en krig med Rusland. Både USA og EU sætter lige nu turbo på den militære oprustning og udsætter os for et dobbelt bombardement af dødsens farlig optrapning af den højspændte situation. Med Sveriges og Finlands medlemskab og amerikanske militærbaser i de nordiske lande træder Vesten et skridt nærmere en farlig udvidelse af krigen i Ukraine. Og for første gang inddrages Bornholm så aggressivt.

Øvelsen går ud på at samordne amerikansk og dansk militær. Et langtrækkende amerikansk raketartilleri-system opstilles på Bornholm og forestilles affyret mod Rusland. Den danske støtte til dette amerikanske arrangement trænes i øvelsen. Her indgår fregatten Niels Juul, to F-16 fly og en kampbataljon. I øvelsen indsættes tropper i en hurtig operation med et transportfly. Både luftvåben, marine og militæret indgår, Den Kongelige Livgarde samt Hjemmeværnet – og det hele understøttes fra Air Control Wing i Karup.

Angiveligt har placeringen af øvelsen på Bornholm været planlagt i et år. Skulle det være tilfældet ville det i sig selv være en bevidst optrapning af modsætningsforholdet mellem USA/NATO/EU – Rusland. Mere sandsynligt er det et udtryk for endnu en udnyttelse af situationen til at tage nye skridt i militariseringen og konfrontationen. Ligesom Sveriges og Finlands NATO-medlemskab, såvel som forsøget på at afskaffe forsvarsforbeholdet i Danmark ville have været utænkeligt for få måneder siden.

Hele denne vanvittige krigsdagsorden som NATO og EU kører på med bliver påduttet os som skabelse af SIKKERHED. Intet kunne være længere fra sandheden, Vestens imperialister har optrappet situationen i årevis og har gennemført deres egne krige, den ene efter den anden i kampen om ejerskabet af Kloden. Vi siger STOP imperialisternes krig! Vi nægter at bakke vores egne imperialister op, når de puster til ilden. Det fremmer kun krigen og skaber hverken fred eller sikkerhed.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater