NEJ til Esbjerg som krigshavn!

Efter besøg af NATO’s generalsekretær Stoltenberg var forsvarsminister Morten Bødskov torsdag ude og besigtige kommende faciliteter for USA’s, NATO’s og EU’s infrastruktur for krig. Han besøgte Esbjerg Havn, der er udset til anløbshavn for krigsmateriel der transporteres fra USA til Østersøregionen. Esbjerg skal være et nyt knudepunkt for NATO. Men også for EU, der arbejder tæt sammen med NATO om militær infrastruktur i Europa.

Esbjerg Havn i centrum for NATO’s, EU’s og USA’s krigsopbygning – med bekvem adgang for amerikanske krigsskibe og tæt på Fighter Wing Skrydstrup, base for Nordeuropas flåde af F-35 kampfly

I bedste ejendomsmægler stil sættes Esbjerg Havn til salg af Forsvarsministeriet:

Esbjerg Havn har en god beliggenhed og størrelse, nærhed til lufthavn, gode forbindelser til jernbane- og motorvejsnet og ligger tæt på flere store kaserner og de tilhørende muligheder for indkvartering. Derfor har USA vist interesse for at bruge havnen som muligt knudepunkt for deployering af allierede styrker til Østersøområdet og Baltikum.”

Ja, Danmark er helt officielt ’opmarchområde’ for krig mod Rusland. Stedet hvor tropper, våben og krigsmateriel føres frem. Stedet hvor F-35 kampfly samles i Skrydstrup. Landet hvor USA kræver adgang og tilstedeværelse. Et Norden som en samlet NATO- og EU-blok. Gennemmilitariseret, spækket med overvågningsudstyr og kampklare våben. Med atomvåben i Tyskland tæt på grænsen.

”Esbjerg Havn har en attraktiv beliggenhed i forhold til at kunne støtte vores allierede i NATO – og i særdeleshed USA, med deployering af bl.a. materiel til Østersøregionen” (Forsvarsministeriet).

Dette scenarie kan aldrig skabe fred, det forbereder tværtimod krig i Europa, lige her hvor vi bor.

Stort NEJ til NATO’s og EU’s militarisering og krigsforberdelser!
Stem NEJ 1. juni!


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne