Viden til at gennemskue deres løgne – Nyt nr. af Enhed og Kamp

Stem NEJ til EU monopolernes militære Union 1. juni. Stop for imperialisternes krig i Ukraine – Stop for regeringens krigspolitik. Lønstigninger der sikrer realløn og inflationsstigninger. Der er nok at tage fat på og vi fyldes med falske påstande om, at alle ulykkerne skyldes, at verden pludselig ser helt anderledes ud med krigen i Ukraine. Sådan er det bare ikke.

Temaet i dette nr. er kapitalisme – imperialistisk krig – socialisme. Hvorfor er krig uundgåelig under kapitalismen? Hvad er årsagen til krigen i Ukraine? Hvorfor er EU og NATO imperialistiske alliancer, der ikke skaber fred? Det er nogle af de store spørgsmål der behandles ud fra marxismen-leninismen og den konkrete klassekamp i dag.

Hvorfor er det at freden, den nationale selvstændighed, ordentlige levevilkår og en tilstrækkelig klimapolitik i sidste ende først vindes kan vindes med socialismen? Og hvad betyder det for hvad vi gør i dag og i morgen? Hvad er kommunisternes syn på forholdet mellem krig og socialisme – det belyses gennem danske og internationale artikler og tekster af Lenin, Stalin og Enver Hoxha.

Den voksende inflation og klimakrise – de bagvedliggende årsager og hvilke krav der må stilles, er andre emner i dette nr. af APKs politisk teoretiske magasin Enhed og Kamp nr. 2, 2022, der er på gaden 1. maj.

Enhed og Kamp er APK’s politiske og teoretiske magasin

Se hjemmeside for Enhed og Kamp

Abonner på ENHED og KAMP – online eller som trykt magasin

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater