Global klimastrejke den 25. marts – PEOPLE NOT PROFIT!

Fredag den 25. marts opfordrer Fridays for Future til global klimastrejke. I opfordringen står der klart: ”Klimakrisen er nu”. Ikke desto mindre sker der alt for lidt politisk og det er verdens fattige lande der betaler den højeste pris. Budskabet fra klimabevægelsen er at klimahandling betyder global retfærdighed og at man lytter til videnskaben.

I Tyskland kritiserer bevægelsen den nye regering, hvor miljøpartiet fik en plads, for de uindfriede valgløfter og gør det klart, at regeringens “løsninger” fortsat er hykleriske, profitorienterede og fuldstændig utilstrækkelige. Aktionsdagen er et signal til politikerne om at bevægelsen ikke længere vil nøjes med tomme løfter.

Står det til olieselskaberne der skovler penge ind, skal verden vente med forandring til Jorden bliver stegt. 2022 har allerede slået nye rekorder med ekstreme regnvejr og oversvømmelser i Australien, nye varmerekorder ved polerne osv. Afhængighed af fossile energikilder er et åbenlyst onde, der skal ændres uden at lytte til de fossile lobbyister og krigsmagerne. Men klimahandling betyder også global retfærdighed – de rige lande der har forurenet vores planet skal betale. PEOPLE NOT PROFIT!

Find mere information om aktiviteter i Danmark her


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater