Nej til øgede krigsbevillinger og militær union! Vi opgiver ikke forsvarsforbeholdet!

Socialdemokratiet, Venstre, Konservative, Radikale og SF har slået til med et nyt nationalt forræderi om EU, hvor de forsøger at afskaffe vores forsvarsforbehold med en hurtig folkeafstemning d. 1. juni. Modstanden mod EU’s militære opbygningen er så stærk, at det tog dem 29 år og en krig i Europa før de turde forsøge at knække den, og de vil snart komme til at erfare at modstanden lever, på trods af deres pres og på trods af deres chokterapi.

Beslutningen om at sætte turbo på militariseringen gennem NATO og smide ekstra 8 milliarder om året til NATO’s krigsbudget kom sammen med meddelelsen om at regeringen nu ønsker at tilslutte Danmark fuldt og helt til den militære union i EU. Begge dele betyder en uhørt militarisering af fremtidens Danmark, en kæmpe regning til befolkningen og en vitaminindsprøjtning til USA’s kamp for verdensherredømme.

Og reelt kan det blive endnu mere, for stiger BNP bliver dette astronomiske tal endnu højere.
Og til det faste beløb kommer uden tvivl ekstrabevillinger. Partierne er allerede blevet enige om en ekstraregning på 7 milliarder for 2022 og 23.

Dette nye nationale forræderi og enigheden om en kæmpe ekstra krigsbevilling kommer i en pakke, hvor Danmark også skal tillade amerikansk militær at operere frit fra dansk jord. Verden er angiveligt helt ny – tidsregningen starter ved Ruslands angreb på Ukraine. Herfra kører militariseringen i et helt nyt gear og får frit løb. På pressemødet blev partierne spurgt hvordan de nu så på forsikringen om, at det ikke ville blive tilladt USA at medbringe atomvåben til deres kommende baser her i landet. Var A-våben stadig udelukket?

Her var både K og V frimodige og udtalte, at situationen jo ændrede sig hele tiden, og den tager vi konkret hvis USA spørger. Alle ved, at USA aldrig vil lade Danmark afgøre den beslutning.

Jonas Ørting fra APK udtaler:

De enorme krigsbevillinger til NATO og planerne om at lade Danmark bakke op om EU som militær stormagt sker udelukkende for at tilgodese monopolernes krav om markeder og ressourcer, og viljen til at bruge magt for at opnå det. Det bærer ved til militarisering og krigsfare. Regeringen har længe siddet og lurepasset og bare ventet på en situation, hvor de kunne rykke og nu misbruger de kynisk krigen til at forsøge at manipulere os. Alle mand og kvinder på gaden nu! Vi skal ikke med i EU’s militære union, forsvarsforbeholdet vil blive forsvaret.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne