Et brag af en koncert – David Rovics kom forbi Oktober Bogbutik

Den amerikanske sanger og sangskriver Davic Rovics kom på  sin ‘May Day World Tour’ i går til APK’s bogbutik på Vesterfælledvej, Vesterbro. Det blev et brag af en koncert – igen!

Butikken var proppet til sidste stol, der var en glad og livlig stemning, snakken gik og der blev solgt bøger. Men da musikken begyndte blev der totalt stille og fuld koncentration om de stærke sangtekster.

David Rovics har en kæmpe viden om vigtige klasseslag i såvel USA som i lande som Wales, Irland, Danmark og mange andre, og den gives videre gennem hans tekster og musik. Nogle af teksterne fortæller om arbejderklassens kampe for 150 år siden, andre er helt nutidige.

Bl.a. var der en bevægende sang om en amerikansk krigsveteran, som har oplevet alt for meget at blive fyldt med løgn. Så han tror heller ikke på virus og vacciner – for han tror ikke på myndighederne. Men han bliver ulykkeligvis dødeligt syg.
Rovics fortæller med en gribende sympati og solidaritet om mennesker.
Der er også sange som får hele publikum til at le.

David Rovics live – med butiksvinduets plakat

Aftenen sluttede med bragende klapsalver.

Der er mulighed for at opleve Rovics igen i april eller maj. Han er ikke på turne i Danmark uden at komme forbi bogbutikken.

Vi glæder os allerede.

Af Lisbet Bonde, APK

Se også
David Rovics – May Day World Tour – Oktober Bogbutik 28. februar

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne