Rusland ud af Ukraine – Danmark ud af NATO

Krig er brutalt og forfærdeligt. Imperialistisk aggresionskrig, som den Rusland fører i Ukraine, er en forbrydelse mod menneskeheden. Den fører til død og lidelser for befolkningen i Ukraine, særligt for den ukrainske arbejderklasse, der ikke lige kan smutte ned i bilen og køre til Polen som deres danske arbejdsgivere.

Den fører til omfattende ødelæggelser af boliger og arbejdspladser og sender tusinder på flugt. Som ved alle andre imperialistiske angreb siden 90’erne er Ruslands angreb udført med præcisionsbomber der kan styres præcist til militære mål, men alligevel altid rammer civile på vejen.

Den fører til miljøkatastrofe med forurening der vil skade mennesker, dyr og planter langt ind i fremtiden.

Et af krigens vigtigste formål er at sætte verdens folk mod hinanden, at skabe modsætninger der ikke findes, at skabe nationalistisk had der kan sikre fremtidens krige. En af arbejderklassens vigtigste opgaver er at skabe international solidaritet, at nedbryde kunstige skel og sammen skabe en fremtid hvor krig er historie.

Var vi i Rusland var opgaven klar. Alle kræfter ind i organiseringen af kampen mod krigen, ind i kampen for en bred folkelig modstand mod den russiske kapitals krig.

I Danmark er opgaven en anden, men ligeså klar. Ruslands angreb på Ukraine er en del af den imperialistiske kamp mellem Rusland, USA og EU. En kamp om kontrol med resurser og markeder, en kamp om at sikre sig det bedst mulige udgangspunkt for den fortsatte kamp. En kamp hvor Danmark er en aktiv og strategisk vigtig del.

Vores opgave er at gå imod den oprustning og krigsforberedelse der foregår I Danmark. Imod amerikanske militærbaser på dansk grund. Imod militærøvelser i Østersøen. Imod fortællingen om at krigen skyldes russisk galskab og brutalitet, og ikke er en direkte konsekvens af konkurrence mellem imperialister om at sikre sig maksimal profit.

SN


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater