Reaktioner verden over: For fred og venskab mellem folkene!

Reaktionerne fra partier i CIPOML, Den Internationale Konference af Marxistisk-leninistiske Partier og Organisationer er skarpt vendt imod Ruslands invasion af Ukraine, og de imperialistiske stormagters krigsforberedelser. Historie gentager sig, fra Balkan til Syrien til Ukraine, eller de mange andre lande i verden som imperialisterne har kastet ud i krig og borgerkrig. Hvad der følger af udplyndring, bombetogter og invasioner er mange års krise, flygtningestrømme, grobund for nationalistiske og fascistiske militser, religiøs fanatisme, overgreb på befolkningen og arbejderklassen. Der er ikke en “god” side at give sit liv for! Vi ser stormagtspolitik fra alle sider. Det arbejdende folk ønsker fred og venskab mellem befolkningerne!

Mens krigen fodres overdådigt, sulter sundhedssystemet, uddannelse, videnskab og kultur


Uddrag af udtalelser fra Tyskland, Norge, Frankrig og USA

Arbeit-Zukunft i Tyskland skriver

Stop invasionen af Ukraine!
Nej til krig! Ingen tysk krigsdeltagelse!

Russiske tropper har invaderet Ukraine. Vi fordømmer denne invasion og kræver en øjeblikkelig tilbagetrækning!

Vi kan ikke se en “god” side at give sit liv for! Vi ser stormagtspolitik fra alle sider. Det arbejdende folk ønsker fred og venskab mellem folk!

Hvem drager fordel af denne konflikt? De herskende klasser!

I Rusland havde Putin mistet støtte på grund af den økonomiske krise. Med optrapningen af Ukraine-konflikten har han styrket sin position.

Konflikten gavner også de store industrimonopoler. Krudt og kugler betyder mere profit og nu ekstremt stigende energipriser! Udvidelse af magtsfæren betyder for den herskende klasse: flere råvarer på begge sider, flere mennesker til at udnytte – mere rigdom!

Og det arbejdende folk i dette brutale spil er kun tænkt som kanonføde, eller som dem, der skal betale nådesløst for omkostningerne. Enhver modstand mod dette er berettiget.

Vi opfordrer derfor til deltagelse i alle aktioner mod krig og oprustning og, hvor det er muligt, til at iværksætte sådanne aktioner!

Se mere her

Revolusjon, Norge skriver:

Rusland som utilsløret aggressor

Vi fordømmer enhver krænkelse af suverænitetsprincippet. Med sit regimeskifteprojekt i Ukraine følger Rusland i USA’s mørke fodspor. Hverken den russiske eller den ukrainske arbejderklasse har en interesse i denne imperialistiske krig.

Når Putin benægter at Ukraine er et selvstændigt land og folk, med nationale rettigheder, er det et ekko fra zarens Rusland. Det Socialistiske Sovjetunionen under Lenin og Stalin, respekterede Ukraines nationale rettigheder og sikrede dets status som selvstændig sovjetrepublik for et århundrede siden.

Vestens harme og fordømmelse er hul. NATO, USA og EU har i otte år krænket Ukraines suverænitet gennem direkte politisk og økonomisk indblanding i landets anliggender. De mest oplagte var vestlige ledere, der deltog aktivt i demonstrationerne på Maidan Square i 2014 og lækager kom fra USA’s ambassadør Victoria Nuland, hvor hun afslørede planer for, hvordan USA’s marionetter skulle erstatte det daværende regime. Samme Nuland er udenrigsminister for europæiske anliggender i Bidens administration. Hendes mand Robert Kagan var en af grundlæggerne af Project for a New American Century, den neokonservative tænketank, der fremlagde strategien for krigen mod Irak i 2003.

Årene med NATO’s ekspansion har systematisk presset de russiske handelsmarkeder og indflydelsessfærer. Den tidligere amerikanske forsvarsminister, Robert Gates, har sagt, at planerne om at inkludere Ukraine og Georgien i NATO “underminerer alliancens formål og ignorerer hensynsløst, hvad russerne anser for deres vitale nationale interesser.”

Hverken dette eller de historiske bånd mellem Rusland og Ukraine fritager Rusland for ansvar for krænkelser af folkeretten, det nationale princip og mulige krigsforbrydelser.

Det er de ukrainske og russiske arbejdere, der kan sætte en stopper for krigen og blodsudgydelserne. Arbejderklassens opgave i Norge og resten af verden er at støtte dem og forhindre vores eget NATO-borgerskab i at bære benzin til ilden med militære leverancer og skjulte eller åbne interventionsforsøg.

Russiske styrker ud! Vi Fordømmer al imperialistisk indblanding i Ukraine!

Læs videre her

PCOF, Frankrig skriver:

Nej til reaktionær imperialistisk krig

Ruslands ledere har besluttet at indlede et angreb på byer i Ukraine. Vi fordømmer denne beslutning og denne eskalering. Vi står sammen med de kræfter og folk, der kæmper for at stoppe denne krigsspiral, og vi nægter at slutte os til “krigsmagerne”.

Den generelle kontekst for de aktuelle begivenheder i Ukraine er konfrontationen mellem USA og dets NATO-allierede på den ene side og Rusland, støttet af Kina på den anden side. Rusland ønskede at sætte en stopper for udvidelsen af NATO, hvis mål er at integrere Ukraine i denne imperialistiske militæralliance, og at styrke NATO på dets grænser. USA har øget spændingen for at få sine europæiske allierede til at stille op bag dem i denne konfrontation. I ugevis er der blevet gennemført intens propaganda for at forberede sindene på muligheden for krig i Europas centrum.

Vi går ind i en ny fase af konfrontationer mellem imperialistiske magter i Europa, som vil påvirke alle regioner i verden.

Vi bekræfter igen vores modstand mod den konfrontationspolitik, som USA har fremmet og fulgt af lederne. medlemslande af NATO, især den franske imperialisme. Vi kræver Frankrigs tilbagetrækning fra NATO og opløsningen af denne aggressive militæralliance. Vi nægter at stille os bag de imperialistiske magter, hverken bag russisk, fransk eller amerikansk imperialisme.

Vi fordømmer den militære eskalering fra Rusland i Ukraine. Vi arbejder for at mobilisere arbejdere og folk mod imperialistisk krigspolitik, i solidaritet med alle folk og organisationer, bevægelser, partier, som kæmper for disse mål.
Paris, 24. februar 2022 Frankrigs Kommunistiske Arbejderparti

Læs videre her

Det amerikanske Arbejderparti skriver:

Vi afviser Bidens og Putins krig

Lad der ikke være nogen misforståelse: USA’s imperialisme er den største fjende af verdens folk. Men det må ikke gøre os blinde for Putins håbefulde kejserlige regimes aggressive hensigter og handlinger. Putins Rusland er ikke en del af en “modstandsakse” mod amerikansk imperialisme, som nogle har kaldt det. Det er en kapitalistisk/imperialistisk stat, der fuldt ud har til hensigt at gøre sit krav gældende som en verdensmagt, hvad enten det er i opposition til amerikansk imperialisme eller i delvist partnerskab med den, som det fremgår af Trump-administrationens år.

Rivaliseringen mellem den amerikanske og russiske imperialisme er eskaleret til det punkt, hvor der er en mulig væbnet konflikt mellem de to, da de hver især kæmper for deres udvalgte stedfortrædere i Østeuropa, hvor USA støtter den ukrainske regering, og Rusland kaster sin vægt bag udbryderregionerne Donetsk og Lugansk.

Årene med sabelraslen, postulater og skjulte handlinger fra begge imperialistiske staters side har nu nået bristepunktet. Begge magter er på randen af krig.

Det amerikanske arbejderparti afviser på det kraftigste både Bidens og Putins krigsbevægelser. Vi bliver ikke snydt af Bidens hykleri og hellighed. Vi er heller ikke taget ind af Putins chauvinistiske påstande om, at Ukraine er “historisk russisk land”.

Vi opfordrer befolkningerne i Ukraine, Rusland og USA til at modstå krigsmagerne med al deres styrke. Vi kræver øjeblikkelig tilbagetrækning af alle tropper fra regionen, at trusler og sanktioner ophører, og at der findes en politisk løsning på Krisen i Ukraine på grundlag af det leninistiske princip om selvbestemmelse for alle folk. en selvbestemmelse fri for alt imperialistisk pres, afpresning og påskud.

Imperialisterne i Washington og Moskva bekymrer sig ikke om det ukrainske folk, de bekymrer sig kun om deres egen magt og overskud – magt og overskud, som de søger at vinde med blodet fra befolkningerne i regionen og verden.

Læs videre her

Ecuadors marxistisk-leninistiske kommunistiske parti skriver bl.a.:

Vi fordømmer imperialistisk krig

I enhver politisk-militær konflikt, hvor kapitalejernes interesser, de imperialistiske magters interesser er i strid, er de grundlæggende ofre arbejderne, ungdommen og folkene. Vi kan ikke tage parti til fordel for en eller anden imperialistisk magt, der fremmer had og krig, for i sagens natur er de fjender af folkeslagene; vi går ind for verdens arbejdere og folk, der kæmper sammen for at opnå deres frigørelse. Under disse særlige omstændigheder udtrykker vi vores solidaritet med arbejderne, ungdommen og befolkningen i Ukraine, som er midt i interimperialistiske stridigheder og er ofre for krig.

Vi gentager vores modstand og fordømmelse af imperialistisk krig; Marxistisk-leninistiske kommunister kæmper for fred; vi kræver opløsningen af de militærpagter, der er etableret af magterne for krig for omopdeling af verden i indflydelsessfærer.

Læs videre her

Læs også

CIPOMLS erklæring mod krigspolitikken i Europa

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater