Læserindlæg: NATO go home!

“Man må huske på at det er et stormagtspil mellem supermagter; mellem USA og Rusland og Kina, og USA er parat til at ofre Europa som en slagmark på den bekostning. Det er os de har valgt til at føre krigen hos. Men danskerne vil ikke have amerikanske tropper i Danmark”

Læserindlæg af Kai Jensen

Foto: Folket i Bild

Regeringen kalder selv den nye udenrigspolitiske plan for et nyt værdikompas, men ingen af dem har vel lagt en kurs, eller taget bestik af et skibs position eller lært sig at navigere og styre i oprørte stormfulde farvande. Det er værdiløs snak; men at det til gengæld sejler, er da rigtig nok.

Det vil ikke gå op for regeringen at vi i dag in faktum lever i en multipolær verden og at USA ikke længere entydigt sætter dagsordenen for, eller bestemmer udviklingen i verden. Slet ikke nu efter den aktuelle indgåelse af Pekingtraktaten af 04. februar 2022 mellem Kina og Rusland – den ny multipolære verdensorden. USA står svagere end nogensinde globalt og pax americana er stærkt udfordret.

Regeringen til gengæld, mener at vi har behov for et globalt amerikansk lederskab. “Vi står side om side med USA i flere af verdens brændpunkter”, men hvad fanden laver vi der?

Det er ikke det danske forsvars opgave at løse USA’s konflikter rundt omkring i verden. Hvad er det for noget sludder med “at lægge hånden på kogepladen”? Det vil vi da godt se dem selv gøre, og regeringens ministre “bære jernbyrd” for troværdighed. Det lyder ærlig talt enten ekstremt sadomasochistisk eller rockeragtigt. Vi er absolut ikke til hverken det ene eller det andet.

Erhvervslivets kapitale liberalisme er da ikke socialdemokratisme og skal udenrigsministeriet så nu omlægges til et nyt imperial -krigs -og koloni ministerium? Det virker som et kolonialistisk tankesæt fra en svunden tid og ikke som en vision der peger på fremtiden. Eller som en integreret del af det multinationale globale militær industrielle -og teknologiske kompleks som har ført verdensomspændende krig siden 2001. Den globale militæralliance som har gjort hele verden til sit operationsområde og til en krigsskueplads.

Danmark bygger officielt ikke længere sin udenrigs- og sikkerhedspolitik på folkeretten, skønt det ellers er en del af selve grundlaget for FN og et af FN’s grundprincipper. De har vist tænkt sig at tie den traktat om den ny multipolære verdensorden ihjel, så længe det går – ligesom strudsen, der i panik stikker hovedet i jorden. Det er også bare verdens vigtigste politiske statement pt.

Samarbejdspolitik og NATO-besættelsesstyrker på dansk jord; minder det dig om noget? Atombomberne står lige syd for grænsen og resten lyver den nye Forsvarsminister Morten Bødskov om, overfor folketinget og overfor befolkningen. Men, selvfølgelig har de deres atomvåben med til Norge og Danmark og med ind i Østersøen.

Vi får nu USA og det amerikanske militær og hele deres modbydelige morderiske militærindustrielle og teknologiske speciale fra de globale krige til Danmark; udstationeret rundt omkring i landet. Et militært indtog som sagtens kan måle sig med Nazitysklands i 1940 – 45. Vi skal være NATO’s opmarch-zone; en frontlinjestat, til det store angreb gennem Østersøen. Lidt ligesom Sydengland var det forud for D-dag under 2. verdenskrig.

Selvfølgelig kommer de med deres atombomlastede ubåde og har tænkt sig at operere fra norske og danske kyster. NATO’s angrebsmanøvre er jo lige så omfattende som Nazitysklands besættelse af Danmark, Norge og Finland i 1940. Vi mister da også meget nemt Grønland og rigsfællesskabet på det her. Det vil på mellemlang sigt også føre til en destabilisering af hele EU.

Man må huske på at det er et stormagtspil mellem supermagter; mellem USA og Rusland og Kina, og USA er parat til at ofre Europa som en slagmark på den bekostning. Det er os de har valgt til at føre krigen hos. Men danskerne vil ikke have amerikanske tropper i Danmark. Vi skal ikke anerkende fremmede besættelsesstyrker på dansk jord! Alt sammen peger det på det grundlæggende spørgsmål om vores fortsatte medlemskab af NATO og understreger det danske EU-forbehold imod en fælles Euro-hær. NATO go home! 👊 – GO, for peace!🕊

Send et læserindlæg til KPnet: Skriv til redaktion@kpnet.dk
Se andre læserindlæg
Synspunkterne i læserindlæg deles ikke nødvendigvis af KPnet


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater