Regeringens løgn om atomvåben

Regeringen lægger sig fladt ned for USA’s krav og vil give fuld adgang for amerikansk militær på dansk jord. Men bedyrer, at drejer det sig om atomvåben siger de stop. For officielt kan atomvåben ikke lovligt befinde sig i Danmark og modstanden mod dette er stor. Men den skelnen eksisterer ikke for USA’s krigsmaskine. Hvis de finder behovet er der, vil de medbringe atomvåben som det passer dem, og regeringens ‘forsikring’ gælder for øvrigt kun i fredstid.

F-35 kampfly i demonstrationsflyvning på den såkaldte Fighter Wing Skrydstrup – USA ønsker at kunne operere fra danske militære installationer, flyvestationer, kaserner, på militære øvelser osv

USA har altid af princip nægtet at oplyse om de medbringer atomvåben, f.eks. når de lægger til i danske havne, og vi kender også historien om den hemmelige aftale om Thulebasen på Grønland. Her tillod den danske regering amerikanske fly at medbringe atombomber, gennem en dybt hemmelig aftale, der kun blev afsløret fordi et atombærende fly i 1968 havarerede over Thule.

Atomvåben er en integreret del af USA’s og NATO’s militære strategi, og der er ikke langt fra de lagrede sprænghoveder i Tyskland og til den danske grænse. Løgne og manipulation om disse forhold og løfter om atomvåbenfrihed har fulgt skiftende danske regeringer siden vi blev medlem af NATO.

USA er en aggressiv anstifter af krige uden hensyn til menneskelige tab. De ønsker at Danmark og andre lande skal have funktion af brohoved og trædesten for deres militær og strategiske krigsforberedelser. Danmarks suverænitet i militære spørgsmål skal helt fjernes, og det skal fremover være USA der styrer hvilke fly og militære enheder der skal operere fra Danmark. Om det er med eller uden atomvåben, nu eller på længere sigt.

Det gør os til et endnu mere udsat bombemål. Danmark er allerede udset til opmarchområde i NATO for tropper og våben i en evt krig mod Rusland, og nu overtager USA den direkte kommando.

F-35 kampfly er allerede planlagt til at operere under tæt styring af USA og Flyvestation Skrydstrup er ved at blive indrettet som flybase for hele Nordeuropas flåde af de amerikansk konstruerede kampfly, bygget til at bære atomvåben, og med en teknologi, der styres af amerikanske teknikere.

USA har udpeget Danmark som kernedeltager i en kommende krig. Dette er helt uacceptabelt og absolut ikke i befolkningens interesse. Landet styres af en krigsgal og manipulerende regering under Mette Frederiksen, der tillader dette.

Der må ubetinget siges fra. Et stort NEJ til amerikanske militærbaser i Danmark!

Læs også

Amerikanske soldater har intet at gøre på dansk jord – Beslutningen skal trækkes tilbage!

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne