Nye fagforeninger – eller fagopposition? Online møde onsdag d. 12. januar kl. 16.30

Hvilke skridt skal vi tage i den faglige kamp – hvad er vejen frem? De nuværende fagforeninger er styret fra toppen til klassesamarbejde og accept af tingenes tilstand. APK mener, at der er et kæmpe behov for at skabe en organiseret fagopposition. Hvordan kan vi styrke kampen og udvikle en kæmpende organisering på tværs af fag? Alle interesserede er velkomne til mødet, hvor der vil være oplæg fra Thomas Sørensen, Karna Larsen og Vibeke Kline Lange Frost.

I de faglige kampe står man både overfor arbejdsgiveren og alle fagretslige regler i Den danske model, der er skabt til at lægge låg på kampene og udskyde kravene til ‘næste overenskomst’ eller syltekrukker som lønkommissioner osv. Regler som fagtoppen forfægter sammen med arbejdsgiverne i deres klassesamarbejde og trepartsforhandlinger.

Sygeplejerskerne brød igennem de fagretslige rammer og kræver reelle løsninger, der nødvendigvis også må sprænge regeringens snævre og utilstrækkelige prioritering af hele det offentlige omsorgs- og sundhedsområde.

Hvordan kan vi styrke kampen og udvikle en kæmpende organisering på tværs af fag.

På mødet tager vi debatten og hører om initiativer der er på vej i det nye år.

Brug dette link til at deltage på mødet

INDLÆG FRA:

Karna Larsen, folkeskolelærer og administrator i facebookgruppen Bak op om de offentlige ansatte vil komme med indlægget: Erfaringer i den faglige kamp – hvad gør vi ved fagforeningerne – kan vi opbygge en fagopposition?

Thomas Sørensen, fra sygeplejerskernes organisationsgruppe vil tale om overvejelser af nye kommende initiativer

Der vil desuden være oplæg fra sygeplejerske Vibeke Kline Lange Frost

SE BEGIVENHED PÅ FACEBOOK

Nye fagforeninger – eller fagopposition?

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater