Politikerne skal have den store pengepung frem – #LevMedDet Mette Frederiksen!

Foreningen af Danske Sygeplejersker skriver:

Mette Frederiksen anerkender nu, at sundhedsvæsenet er max presset og at kun en lille bølge af Covid-19 patienter kan vælte hele sundhedsvæsenet.
Sygeplejerskemangel er endnu mere udbredt nu, end for et år siden og Mette Frederiksen er dybt bekymret.
Mette Frederiksen giver til pressemødet udtryk for, at hun håber at sygeplejersker igen udviser samfundssind og yder en ekstra indsats.
Undskyld kan vi få den igen?

Vi knoklede på sidst. Vi blev smittet på job og fyret bagefter, når vi ikke blev raske hurtigt nok.

Da vi bad om mere i løn, blev vi ignoreret. Efterfølgende er vi blevet straffet på reguleringsordningen. En negativ reguleringsordning, der æder af vores løn, og den kompensation nogle sygeplejersker fik under 2. bølge af Covid-19. Mens andre aldrig fik nogen kompensation.

Det hopper vi ikke på igen.

Politikerne har i den grad testet sygeplejerskernes tålmodighed og samfundssind. Politikerne og arbejdsgivere ville under vores 10 uger lange strejke, slet ikke lytte til os. De holdt ferie, og talte nedladende om, hvordan de “slet ikke forstod” hvad det var vi fablede om, når vi talte om øget arbejdspres og et akut behov for at Fastholde kompetente kolleger.

Sygeplejersker har siden da sagt op i hobetal.

Nu har tonen så fået en anden lyd. Politikerne skal nu hurtigst muligt sikre arbejdskraft, i sundhedsvæsenet og kommunal regi.

Men det her er en tikkende bombe under sundhedsvæsenet og politikerne skal have den store pengepung frem, for at holde på det personale der er tilbage.

Mette Frederiksen taler til aften om ligeløn og anerkender mangel på samme i Danmark. Hun siger, at det er et problem, som ikke kan løses lige her og nu, og taler om at mange andre medarbejdergrupper ønsker mere i løn, så det er ikke så enkelt og let at løse.

Vi siger nej tak til dit whataboutisme. Du skal ikke forsøge at negligere sundhedsvæsenets store fastholdelse og rekrutteringsproblemer af sygeplejersker, med udenomssnak. At andre også har brug for et lønløft, cancellerer ikke sygeplejerskernes behov. Sundhedsvæsenets behov.
Vores alle sammens behov ❤
Fool me once shame on me, fool me twice shame on you!
Sygeplejersker står sammen nu, og vi siger fortsat #Nej

 

Se Foreningen af Danske Sygeplejersker


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater