Modstand mod nedrivning i Mjølnerparken

Apartheid og etnisk udrensning er ord der får grimme billeder frem på nethinden. Billeder af huse der bliver revet ned af israelske Bulldozere i de palæstinensiske områder og udryddelse af befolkningsgrupper p.g.a. deres afstamning. Ikke des do mindre er det de billeder, der kommer frem hos mig når ghettoloven bliver omtalt.

Af Poul Andersen

Foto: Almen Modstand

En lov der betyder, at tusindvis af almene boliger skal rives ned fordi der bl.a. bor for mange beboere af ikke-vestlig baggrund. Atter andre steder bliver beboerne smidt ud, fordi deres hjem skal sælges til private investorer.

I Mjølnerparken på Nørrebro i København skal 229 familieboliger ud af 560 sælges. Heldigvis bliver der gået til modstand på mange leder og kanter fra de nuværende beboere. En gruppe beboere fra bebyggelsen demonstrerede onsdag foran Østre Landsret for at vise støtte til en række sagsøgere i en sag mod staten om etnisk diskrimination af Mjølnerparkens beboere.

Påstanden er, at afgørelsen er i strid med lov om etnisk ligebehandling, EU-retten og Danmarks internationale forpligtelser i forhold til menneskerettigheder. Onsdag var der den første høring. Det er så op til landsretten at afgøre om beboerne kan gå rettens vej og føre sag mod ministeriet om en overtrædelse af deres rettigheder. Selvom min tiltro til retssystemet kan ligge på et lille sted. Krydser jeg alt hvad der kan krydses kan for at beboerne får medhold.

Se video fra protest


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater