Vaccinepas: At diskriminere, dele og herske!


Af Kommunistisk Platform, Italien

Med covid-19 er vaccinen kommet. I de multinationales interesse har regeringen måttet indarbejde vaccinen uden at tage ansvar for dens sideeffekter, og derfor uden forpligtelser. Dette betyder, at de der ønsker det, kan tage den, og de der ikke gør det, kan lade være. Vi minder om, at kontrakterne mellem EU og “Big Pharma”/medicinalindustrien er hemmelige, og der er ingen bøder i tilfælde af manglende levering.

På trods af, at regeringen har overgivet opgaven med at håndtere Covid 19-nødsituationen til general F.P. Figliuolo, tidligere chef for NATO-tropper i Kosovo og Afghanistan trækker vaccinationskampagnen ud og møder modstand. For regeringen var der risiko for nye nedlukninger, for hospitalsindlæggelser ud over den procentdel, der var fastsat på grundlag af ledige senge, for sammenbrud af sundhedsvæsenet, som trods nødsituationen er forblevet lige så underprioriteret som før.

Kapitalisterne og den siddende regering interesserer sig ikke for det faktum, at arbejdere bliver syge og dør, men i at produktion og udbytning, kilden til deres profit, ikke forstyrres. Stillet over for Covid-19 stiller de sig op som forkæmpere for sundhedsvæsenet efter at have ødelagt det til fordel for privatisering. De er ansvarlige for tusindvis af dødsfald på arbejdspladserne, for massakrerne på plejehjem, blandt de handicappede, ansvarlige for arbejdsbetingede sygdomme og luftforurening (årsagen til 60.000 dødsfald om året). For regeringen eksisterer der kun genoplivning af økonomien og dybtgående omstrukturering af produktionssystemet for at holde trit i den internationale konkurrence.

Der sker en acceleration af “varig og bæredygtig” aktivitet, som Draghi udtalte det på et møde for italiensk industri – i forbindelse med ATECO’s fidus for at holde store virksomheder åbne, herunder våbenvirksomheder, med væsentlige tjenester under den første fase af pandemien (sic!) – i håb om en “økonomisk, produktiv og social pagt i landet”. Programmet blev mødt af åbent bifald fra industrifolk og i fuld enighed med politikere og fagforbund.

Efter gentagne appeller fra Mattarella og Draghi (henholdsvis præsident og premierminister o.a.) – og støttet af massemedier, videnskabfolk og læger betalt af styret – ifht forpligtelser lagt på befolkningen i retning af sundheds- og hygiejniske tiltag, i form af individuelle handlinger og ophævelse af det frie valg er der også kommet et krav om vaccinepas på arbejdspladsen.

Vaccinepasset: En propagandaoperation og et klassebaseret redskab til diskrimination og tvang. Det bidrager ikke til at stoppe spredningen af smitten, det betyder ikke “sikrere omgivelser”, det beskytter ikke helbredet. Det er et ‘våben for massedistraktion’, skabt for at skjule sociale problemer fra arbejdsløshed til de høje leveomkostninger.

Det splitter og sætter arbejdere, befolkningen og familier op mod hinanden; det er i arbejdsgivernes interesse, som gentagne gange har krævet det. Der er en straf for dem, der ikke anerkender gyldigheden af vaccinen eller som er forhindret i at tage den: fra at få en kop kaffe i caféen til at bruge biblioteket og andre faciliteter og tjenester. Det er diskrimination af pandemiens “syndebukke”, de arbejdere, der i går blev defineret som “helte” og i dag som “smittebærere“.

Længere rejser er ikke mulige uden vaccinepasset, men man kan godt bruge den overfyldte offentlige transport. Man kan ikke bruge kantinen på sin arbejdsplads, men man kan arbejde tæt op og ned af hinanden, som man gjorde det under lock-down, uden passende beskyttelsesmidler som ejerne nu kan komme udenom takket være vaccinepasset.

Den ikke-vaccinerede arbejder skal hver anden dag tage en test for egen regning og miste løn, gives bøde, suspenderes for manglende overholdelse af tvangsvaccinationen og blive erstattet (i små virksomheder betyder det fyring).

Lærerne vil blive udsat for “lyskrydset”, uden at problemet med manglen på personale, ’burhønseklasserne’ eller den offentlige transport er løst. På trods af vaccinepasset vil INPS [Italian Public Retirement System] på grund af manglende midler, ikke give sygedagpenge til arbejdere i karantæne efter i kontakt med folk der er testet positive (dette har tilbagevirkende kraft til 1/1/21 ). Samme skæbne rammer sårbare arbejdere: de med dårligt immunsystem, kræftpatienter, de der er underlagt livreddende behandlinger eller alvorligt handicappede. Isolation pålægges af hensyn til folkesundheden, og de der skal blive hjemme i isolation må selv betale.

Vi har fået nok af regeringens kyniske udnyttelse af pandemien!

Vi er FOR et offentligt sundhedsvæsen – mod privatisering, hvor sundhed bliver gjort til en vare!

Forebyggelse, forskning, tidlig anti-Covid behandling, gratis podninger, hjemmepleje, lokale offentlige sundhedsstrukturer, foranstaltninger der svarer til de syges behov.

NEJ til fyringer, NEJ til lønnedgang og hjemsendelser! Højere løn, betalt af arbejdsgivere og stat i tilfælde af karantære, hjemsendelse, afbrydelser eller begrænsninger i produktionen.

Organisering og mobilisering: Riv masken af de, der under dække af ‘individets frihed’ synes de kan gøre som det passer dem, favoriserer infiltration af fascister, obskure kræfter, religiøse fanatikere, som ikke tager afstand fra systemet, og dermed giver plads til autoritære løsninger til gavn for storkapitalen.

Afvis autoritære og antisociale tendenser, alle former for undertrykkelse og dæmonisering af frihed til kritik og uenighed.

September 30, 2021

Union of struggle for the Communist Party

Oversat fra
“Green pass”: discrimina, divide et impera!


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne