Arbejderklassens kvinder i Texas afviser anti-abort lov

Den 1. september var den reaktionære SB8- anti-abort lov vedtaget til at træde i kraft. Loven, der også er kendt som “heartbeat law” blev vedtaget i Texas i maj 2021. SB8 er et af de mest åbne forsøg på at undertrykke kvinders rettigheder i USA. I praksis indskrænkes abortretten til en seks ugers periode, hvilket for mange kvinder ikke engang er længe nok til at vide, at de er gravide. Efterfølgende er den ny abortlov sat midlertidigt ud af kraft af en føderal domstol.

Kendall Burran (22 år) en servitrice fra Lufkin i Texas forklarer, at “seks ugers abortgrænsen er urealistisk og ikke giver nogen tid nok til at håndtere en uønsket graviditet. De fleste kvinder vil være fire uger gravid, før de går glip af deres første menstruation. Forudsat at de har regelmæssige cyklusser. Det giver kun to uger til lovligt at afslutte en uønsket graviditet.” 1). Kendall fortsatte: “to uger er ikke nok tid for nogen til at bekræfte graviditeten, planlægge en abort, og spare op eller hæve $ 300 – $ 800 til selve indgrebet.”

Angrebet på kvinder fra SB8 stopper ikke der. Som lovforslaget er skrevet, giver det mulighed for “private civile borgere” at være angivere i håndhævelsen af lovgivningen. Det betyder, at enhver i staten Texas kan sagsøge enhver person, der håndhæver sine reproduktive sundhedsrettigheder i staten efter de seks uger begrænsning er ophørt. Cynthia Lebeau (40 år) en bygningsarbejder fra East Texas-området fortalte til avisen Red Phoenix:

“Enhver kvinde, der får en abort er nødt til at leve i frygt. Det betyder også, at kvinder må leve i frygt alene for falske anklager om abort. Vores naboer bør ikke rapportere andres sundhedsvalg til politiet.”
Cynthia erklærede også, at “kvinder ikke vil gå til graviditetsundersøgelse af frygt. Kvinder vil også være bange for at gå ind til helbredstjek, hvis de har fået en abort efter de seks uger, af frygt for at blive opdaget og sagsøgt.”

Et andet skadeligt aspekt af den reaktionære SB8 lov er dens racistiske konsekvenser over for de undertrykte nationaliteter, der findes i staten Texas; primært Chicano(a) og afrikansk-amerikanske samfund, der allerede lider af mangel på medicinske ressourcer i deres samfund. K.O. Ray (24 år) er bager, der også er fra Lufkin i Texas sagde, at “SB8 vil gøre adgangen til sundhed, en allerede begrænset ressource i vores samfund, vanskeligere. Med den systemiske racisme, der findes i USA og især i Texas, vil ikke-hvide sandsynligvis blive angivet oftere “af “private civile borgere”, der skal spille en fremtrædende rolle i håndhævelse af denne lov.”

Og det stopper ikke der. SB8 giver også mulighed for retsforfølgelse af mennesker, der har “bevidst [engageret] i adfærd, hjælpemidler eller tilskyndelser til udførelse eller tilskyndelse til en abort”, der udføres efter de seks uger frist. Dette omfatter personer, der kan tilbyde at hjælpe med at betale for de medicinske omkostninger ved proceduren eller køre en patient til en klinik for at få proceduren udført. Denne retsforfølgelse kan forekomme “uanset om personen vidste eller burde have vidst, at en abort ville blive udført eller sat i gang. Denne linje i SB8 eksisterer af to grunde (a) for at få kvinder til at føle sig usikre og isolerede, og afholde sig fra at bede om hjælp til at modtage deres reproduktive sundhedsrettigheder, og (b) at skræmme folk væk fra at hjælpe kvinder i nød af frygt for at blive sagsøgt for op til 10.000$ .

Umiddelbart efter SB8 trådte i kraft i Texas erklærede mange liberale rundt om i USA, herunder præsident Joe Biden, at “loven åbenlyst krænker de forfatningsmæssige rettigheder, der er etableret under Roe V. Wade”, og at hans administration er “dybt engageret i de forfatningsmæssige rettigheder”. Endnu har ingen borgerlige-liberale politikere tilbudt nogen form for reel modstand mod SB8 i Texas. Kvinder er på dette tidspunkt overladt til at bære den fulde vægt af denne undertrykkende lov og kampen mod den. Kendall Burran tilføjede, at “SB8 ikke blev skabt på demokratisk vis; hvis den var det, ville loven mere præcist afspejlede synspunkter og bekymringer arbejderklassens kvinder har i Texas. Arbejderklassens kvinder ønsker, har brug for, og fortjener overkommelig og tilgængelig reproduktiv sundhedspleje”, og at “Tusindvis af mennesker bliver nødt til at stå op, råbe op, og deltage i protester for at gøre deres stemmer hørt mod denne lov.”

Kampen for retten til fri abort er uløseligt forbundet med kampen mod udnyttelse og undertrykkelse af kvinder. Det vil kræve stærk masseorganisering af kvinder, organisering af græsrødder og en reel ændring af systemet, som kapitalismen ikke kan håndtere selv, for at løse de problemer, kvinder står over for. Kvinder i Texas står tilbage med intet andet valg end at kæmpe for at standse den undertrykkelse der er blevet indført med vedtagelsen af lov SB8. Alle i Texas og USA må stille sig solidarisk med de arbejdende kvinder i Texas, der kæmper for befrielse og frihed til at kontrollere deres egen krop.

1) 85% af aborter udført i staten Texas sker efter de seks uger tildelt af SB8.

Oversat fra
Working Class Women In Texas Reject Anti-Abortion Law
The Red Phoenix

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne