Vi kan ikke mere! Sygehusarbejdere i strejke i Tyskland

Sygehusarbejderne strejker i Tyskland. Ligesom i Danmark er målet fuldt. Den 14. september var der en stor demonstration af strejkende sygehusarbejdere i Berlin. Mindst 2.000 mennesker demonstrerede for mere personale og bedre løn i de kommunale hospitaler Charité og Vivantes. Demonstrationen var også rettet mod ledelsens skandaløse holdning, som nægter at indlede forhandlinger, så længe der er strejke. Se video fra demonstrationen

Strejke begyndte den 9. september.
I øjeblikket er der to kollektive overenskomstkonflikter, der slås sammen: Den ene kræver mulighed for at anlægge sag mod arbejdsgiveren, hvis der er for lidt personale på afdelingerne.

Den anden del handler om at mange ansatte ikke bliver betalt i henhold til den kollektive overenskomst for offentligt ansatte. I øjeblikket arbejder mange af dem for mindre end mindstelønnen i delstaten Berlin.

Se video

Gennem paraplyorganisationen “Berliner Krankenhausbewegung” (Berlins Hospitalsbevægelse) samarbejder de ansatte med andre grupper der kæmper for bedre forhold i Berlin, såsom “Care Revolution”, initiativet “Deutsche Wohnen Enteignen” og Fridays for Future Berlin.

Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater