SOSU-hjælpere og assistenter i fælles kamp med sygeplejerskerne

Et nyt initiativ vil samle støtten til sygeplejerskerne blandt SOSU-hjælpere og assistenter – og styrke den fælles kamp for løn, hænder og arbejdsvilkår. En af metoderne er at sige NEJ til ekstraarbejde: “Vi har været pæne kvinder og mænd længe nok, fleksible og taget ansvar for at borgerne er blevet mødt helst uden at skulle opdage at vi ikke har hænder nok, vi har sagt ja til at mangle kollegaer ved at løbe lidt stærkere og taget vagter for at hjælpe hinanden. Dette virker ikke længere hvis vi skal vise hvor galt det faktisk står til”.
Gruppen kan findes på facebook med navnet “SSH SSA opbakning til sygeplejerskerne”.

Charlotte Marie Høj, der har startet gruppen op skriver her 2 dage efter gruppens start:

Wow, jeg er helt overvældet af denne opbakning fra så mange sosu’er på en gang.
Mange har bedt om svar, om hvad det er jeg vil. Lad mig melde det klart ud, jeg havde slet ikke set så stor en opbakning komme😅
I går morges vågnede jeg som så mange andre dage og mærkede ømhed i min krop over en lang periode under sommerferiepres inde i sosu-faget – og blev ved at se sygeplejerskernes opslag og tænke hey i er ikke alene, hvorfor er det vi ikke står sammen🤷‍♀️
Lavede et opslag og vi er nu 350 sosu’er samlet, mindre end et døgn efter, hvor er det altså stærkt💪
Sygeplejerskerne har måske lavet en bølge, men vi vil være med til at lave en orkan☺️

Det er nemlig ikke kun sygeplejerskerne der ser at der mangles hænder, der mødes med ekstra vagter og løber stærkt det gør vi også!

Lige nu er det ikke os der ligger i lønforhandlinger, men måske er det os næste gang og vi vil ikke finde os i at regeringen lukker for at vi som ansatte ikke bliver hørt, ved at lave regeringsindgreb.

Det har vi et fælles ansvar for at sige nej til!

Lønforhandlingerne er så meget mere end bare løn, det handler om at vi har brug for at vores fag bliver attraktivt så vi har faglig kompetente kollegaer.
Som har lyst til at blive i jobbet fordi vi har gode arbejdsvilkår.

Men sådan er det desværre ikke i dag, jeg er sikker på at hver og en af jer der har trykket på at være med i gruppen her har jeres årsag og den årsag er vigtig.

Den måde jeg lige nu ser at vi bedst bakker sygeplejerskerne op, er at vi er synlige og udtrykker opbakning om det de arbejder på, at vågne regeringen og politikerne til at se den virkelighed som den virkelig er.

At vi har været pæne kvinder og mænd længe nok, fleksible og taget ansvar for at borgerne er blevet mødt helst uden at skulle opdage at vi ikke har hænder nok, vi har sagt ja til at mangle kollegaer ved at løbe lidt stærkere og taget vagter for at hjælpe hinanden.
Dette virker ikke længere hvis vi skal vise hvor galt det faktisk står til.
Vi skal gemme de pæne omsorgsfulde kvinder og mænd væk og lære at sige NEJ.
Nej til at vi vil arbejde ekstra og at vi bliver længere for at nå det vi ikke nåede inden for tiden, bed jeres leder fortælle hvad det er i ikke skal nå, når der mangler hænder og at dokumentere dette ind til kommunen og regionen, så de er bekendtgjort med at borgerne ikke fik den hjælp de er berettiget til.
Så tingene bliver belyst☺️
Jeg beder jer alle dele med jeres kollegaer at vi er her og at vi bakker sygeplejerskerne op, for at belyse vores eget fag🙏

Sammen står vi stærkest..

Ps. Føler nogle sig utrygge ved at sige nej, så kontakt tr eller foa, de er vores fagforening og må være med til at træde til når deres medlemmer gør oprør og siger nok er nok!

Se gruppen på facebook her

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne