De snakker om våbenkontrol, mens de ruster til krig

Under titlen “Nuklear Arms Control – A New Era?” inviterede Center for militære studier og Udenrigsministeriet til paneldiskussion i den Sorte Diamant i København.
Tid til Fred – Aktiv mod krig skriver på deres hjemmeside:
Mange aktivister dukkede op om morgenen for at dele nedenstående løbeseddel fra Tid Til Fred – aktiv mod krig og FredsVagten ud, og også “Forbyd Atomvåben” var til stede med deres krav om at Danmark skal tilslutte sig FN´s traktat om forbud mod atomvåben.

DE SNAKKER OM VÅBENKONTROL, MENS DE RUSTER TIL KRIG

Center for militære studier holder seminar om våbenkontrol, i tæt samarbejde med regeringen. Men tag ikke fejl – den overordnede idé er ikke at stoppe eller begrænse militariseringen – bagved ligger spekulationen om hvordan USA, NATO og EU kan sikre sig førstepladsen i våbenudviklingen overfor Rusland og Kina. Og hvilken rolle Danmark skal spille.

Vi ved:

– at den danske regering og ministerier arbejder på højtryk for at være up-to-date med de nyeste dræbervåben og al den teknologi der hører med

– at de poster millioner i våbenindustrien

– at de lader os betale til EU’s nye forsvarsfond, der skal booste våbenproduktion og salg

– at Danmark er medlem af NATO, og danske regeringer hylder eksistensen af USA’s såkaldte atomparaply og NATO’s enorme militærbudget

Hvad er mon seminarets formål? At skabe en ny START-aftale lyder overskriften.

Ny START-aftale

I marts i år blev våbenkontrolaftalen for strategiske atomvåben mellem USA og Rusland (New Start-aftalen fra 2010) forlænget med 5 år, der ifølge USA og NATO skal bruges på en ny og revideret aftale.

For USA og NATO er den type aftaler et redskab til kontrol med de imperialistiske konkurrenter. Joe Biden ønsker ro på oprustningen mod Rusland, for den højt prioriterede fjende, Kina er ikke en del af aftalen. Det er den retning USA nu fokuserer. Der skal også laves en aftale med Kina.

Der er ikke tale om sikring af fred og nedrustning

Under våbenkontrolaftalernes overflade opruster NATO, EU og Danmark på fuld tryk. Trods USA og NATO’s totale afklædning efter Afghanistan-krigen fortsætter de med at forberede nye krige.

Henrik Breitenbauch, Center for Militære Studier leder seminaret. Han har for nylig forfattet en rapport. Den handler om konkurrencen melem stormagterne og hvordan det at være forrest indenfor teknologien er helt afgørende for magten. Kina og Rusland er for langt fremme, Vesten sakker bagud. Så frem for alt skal staten fremme udviklingen af ny våbenteknologi, så Vesten kan fastholde sin dominans og danske våbenfabrikanter kan få noget at sælge.

Seminarets tanker om ’våbenkontrol’ er en brik i Danmarks strategi, der følger både NATOs og EU’s imperialistiske magtambitioner. Hvordan tøjler Vesten supermagterne Rusland – og ikke mindst Kina. Og hvordan tjener danske virksomheder flest muligt penge på krigsforberedelserne.
Vi siger:

STOP krigsforberedelserne – Stop dansk deltagelse i USAs, NATOs og EUs krige!

I en verden, hvor millioner af mennesker dør som følge af krige, sult og sanktioner – hvor klimaet vil føre til ødelæggelse af naturen og menneskers livsgrundlag, er der ikke tid til at forhandle om rustningsbegrænsninger eller nye START aftaler. Der skal handles!!

Skrot alle masseødelæggelsesvåben!
Stop alt våbeneksport! Stop dødens købmænd!
Danmark skal omgående tilslutte sig forbud mod atomvåben!
Kun en verden i fredelig sameksistens kan redde kloden!

København den 6. september 2021
TID TIL FRED – aktiv mod krig: www.tidtilfred.nu
FredsVagten ved Christiansborg: www.fredsvagt.dk


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater