TV krig: DR serverer Afghanistan nederlagets bortforklaringer med sørgemuzak

I en debatudsendelse onsdag aften i Danmarks Radios kørte man 20 års bortforklaringer og løgnehistorie, gentaget i det uendelige. Nederlaget i sig selv er forældreløst, men ellers er der ingen nye sprækker i geledderne af krigsforbrydere. Nu gælder det bare om at sætte ansigtet i begrædelige folder, og der var DRs ramme den helt rigtige til den skandaløse forestilling: Bortforklaringer om Afghanistan nederlaget blev helt bogstaveligt serveret med sørgelig baggrund musik.

TV-Kommentar af Franz Krejbjerg

Hvorfor gik det galt i Afghanistan? Svaret kommer helt sikkert ikke fra de politikere der sendte Danmark i krig. De er enige om at glemme og fortrænge selve nederlaget hurtigst muligt. Mens deres ansvar for 100.000 dræbte afghanere og flere mio. på flugt er helt fraværende.

Svaret kom heller ikke fra tidligere soldater eller hærchefer. De gjorde jo bare deres arbejde, og var super dygtige, i følge dem selv. Den økonomiske og menneskelige pris kommer slet ikke dem ved. I følge dem selv.

Men NGOer, militærfolk og diplomater osv. har været førstehåndsvidner, og ikke mindst de øverstbefalende har et kæmpe medansvar for at dække over Danmarks krigsforbrydelser og det ørkenløse i at besætte et andet land.

Da krigen blev sat ind for snart 20 år siden, var der ikke grænser for krigsophidselsen hos DR og andre store medier. Propagandatågen lå stygt ud over det hele, og diverse militære rådgivere udlagde opgaven og fremviste stolt deres arsenal af dødbringende isenkram.

Dette var kampen mellem civilisationen og barbariet, det var det amerikanske århundrede der kom marcherende med Danmark og andre vanvittige krigsglade nationer i hælene på Imperiet. Nu lader man som om nederlaget skyldes at verdens politibetjent har trukket sig.

Som om den amerikanske imperialisme frivilligt gik hjem og mistede interessen for at føre krig. Begge dele er totalt forkert. Nederlaget i Afghanistan er et nederlag, både et smerteligt militært og økonomisk nederlag, men også et nederlag for hele det forkromede projekt om at omskabe landet til en amerikansk koloni. Samtidig er det langt fra verdensfreden der nu har sænket sig, det kaotiske tilbagetog er blot midlertidigt. Verdens store imperialister opruster som aldrig før, og i USA, Israel og EU, tager krigspropagandaen til mod Iran, Kina og Rusland og alle andre der ikke er med ”os”.

Link til dr – udsendelsen: Hvorfor gik det galt?


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne