Fakkeloptog for en Fremtid uden forskel: Svendborg d. 25. august

Ligestilling ikke er noget der kommer af sig selv. Vi har et offentligt sundhedsvæsen der i knæ og hvor det private i større og større omfang overtager pleje- og behandlingsopgaver. Men andre ord, er vi ved at få et 2-delt sundhedsvæsenet, et for dem der har råd til at betale for en privat sundhedsforsikring og så et for dem der ikke har.
Fakkeloptog for en Fremtid uden forskel onsdag d. 25. august kl 19.30-21.30 starter på Nordre Havnevej og slutter på Torvet i Svendborg

Pressemeddelelse 

I forbindelse med at sygeplejerskerne strejker arrangerer de sydfynske sygeplejersker et fakkeloptog i Svendborg. Mediedækningen af strejken har været forskrækkende fraværende, vi vil derfor gerne gøre opmærksom på, at vores kamp for en fremtid uden forskel, burde være i alle danskeres interesse. Vi inviterer derfor alle til at komme og støtte op om denne kamp.

Vi vil gøre opmærksom på at ligestilling ikke er noget der kommer af sig selv. Vi har et offentligt sundhedsvæsen der i knæ og hvor det private i større og større omfang overtager pleje- og behandlingsopgaver. Men andre ord, er vi ved at få et 2-delt sundhedsvæsen, et for dem der har råd til at betale for en privat sundhedsforsikring, og så et for dem der ikke har.

Ligestilling handler også om køn. Danmark sakker bagud i forhold til vores nabolande.

“Global Gender Gap Report 2021”, der udkom d. 31. marts 2021 fremhæver Danmark!!  Fremhævet som et af de lande i verden med en ellers udviklet økonomi, hvor løngabet er det aller største mellem køn.

Vi vil gerne gøre opmærksom på, at vi er nødt til at kæmpe for ligestilling, vi har i en periode glemt at tage stafetten efter kvindebevægelsen og i en lang periode har vi bildt os selv ind, at vi havde ligestilling i Danmark. Det er bare ikke rigtigt. Derfor tager vi nu stafetten og kæmper for at vores børn skal vokse op i et samfund med ligestilling, samt at der er et sundhedsvæsen til at passe på os og ikke mindst på vores forældres generation.

Kontaktperson: Rikke Boje Witt, tlf 20 82 63 20, mail rikkeboje@gmail.com

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne