Dansk krigsdeltagelse må stoppes nu!

Danmarks imperialistiske krige koster dyrt – i menneskeliv og i kroner. Løgnen om at de føres for demokrati, kvinderettigheder eller frihed står afklædt til skindet – alle krigene bliver ført for olie, markeder og herredømme over verden. Krigsforberedelserne må stoppes nu – alle danske tropper hjem!

USA, NATO og EU blander sig militært overalt i verden, intervenerer, bomber og besætter – følgerne ser vi lige nu i Afghanistans kaos. Vi ser det i flygtningelejrene og de desperate forsøg på at slippe væk fra ødelæggelserne.

Krigens ofre er først og fremmest civile, og efter bomberne ligger landene ødelagte tilbage, forgiftet af forurening og med smadret infrastruktur. Det gælder alt fra hospitaler, skoler, landbrug, industri , vandforsyning til egen politisk ledelse og struktur. Vi må sige STOP for al militær indblanding. Vi skal hverken have tropper eller militært isenkram i Arktis, Irak, op til Ruslands grænser, i rummet eller noget andet sted!

Danske tropper skal ud af Afrika, Irak, Østeuropa og Arktis NU. Der må sættes stop for dansk deltagelse i NATO’s USA’s og EU’s kommende krige – et STOP for nye udsendelser.

NATO’s nye strategi er at gå efter det store opgør mellem ’systemerne’. Ikke et opgør mellem forskellige politiske systemer, for stormagterne er alle imperialister – men USA, NATO og EU i opgør mod de konkurrerende stormagter Kina og Rusland – økonomisk som militært. Atomvåben moderniseres og er en vigtig del af NATOs strategi og våbenarsenal.

Stop pengestrømmen til krigen og krigens købmænd
Alene krigen i Afghanistan har kostet os mindst 20 milliarder kroner. Hvert år betaler vi milliarder af kroner på ren ødelæggelse og magtdemonstrationer for de imperialistiske magter – i 2021 ødslede Danmark mere end 26 mia. kr. bort på krigsbudgettet. Og NATO stiller nye krav, det næste militærbudget vil få et kæmpe ryk opad, hvis ikke vi siger stop.

Vi må styrke den internationale solidaritet mellem arbejdere, unge og folkene. Intet lands befolkning har interesse i krigene – det har kun imperialisterne selv.

Antikrigsbevægelsen forlanger stop for dansk deltagelse i USAs, NATOs og EUs krige!

Stop krigsforberedelserne! Alle danske tropper hjem!


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater