New Yorks guvernør Cuomo: Afgået, men ikke tilgivet

New Yorks guvernør Andrew Cuomo måtte træde tilbage efter tunge anklager om seksuelle krænkelser. Cuomo er imidlertid også ansvarlig for forbrydelser under Covid-håndteringen. I den danske presse lovprises han for sin rolle her, men sandheden er at han med grov tilsidesættelse af hensynet til menneskeliv var ansvarlig for flere tusinde plejehjemsbeboeres død.

Af George Gruenthal, oversat fra Towards Marxist-Leninist Unity, USA

Andrew Cuomos tilbagetræden 8. august som guvernør for staten New York betyder heldigvis, at han næppe nogensinde igen vil få en politisk post. Han blev anklaget for at have krænket 11 kvinder seksuelt, og der kan have været flere, der blot ikke er trådt frem.

Men lige så lidt som dommen over den betjent der myrdede George Floyd satte en stopper for politibrutalitet mod afroamerikanere, vil Cuomos tilbagetræden ikke betyde et stop for seksuelle angreb på kvinder fra højtstående regeringsfolk eller virksomhedernes topfolk. Ligesom racisme er en integreret del af det kapitalistiske samfund, har mandschauvinisme været en del af alle klassesamfund.

Der er stadig en efterforskning i gang fht mulige kriminelle anklager i en af sagerne om seksuelle krænkelser (og hvorfor kun i den ene?). Vi håber at denne sag ikke vil blive fejet ind under gulvtæppet, nu hvor Cuomo er væk fra sin guvernørpost.

Lad os ikke glemme dem der dør af Covid på plejehjemmene på grund af Cuomos politik
Borgerskabet har peget på skandalen om underrapportering, men de ignorerer stort set dens betydning. Regeringen har kun opgjort de mere end 8000 mennesker der døde på selve plejehjemmene, men har ignoreret det samlede antal på mere end 12.000, der havde pådraget sig Covid i deres hjem, og enten døde der eller på et hospital.

Mens Cuomo gav sin daglige briefing om antallet af Covid-tilfælde i staten New York fra marts til maj 2020 stod han bag en beslutning om, at 4.500 ældre Covid-patienter blev indskrevet på plejehjem. Dette blev først stoppet da det stod klart, at den accelererede spredning af virussen.1

Men den principielle betydning af dette, som borgerpressen næsten totalt ignorerer er, at antallet af personer der fik smitte med virussen fra de Covid-patienter Cuomo havde sendt ind på plejehjemmene formentlig er næsten det dobbelte af det tal man først havde mistanke om.

Cuomo burde stilles for retten for adskillige tilfælde af drab gennem “depraveret ligegyldighed overfor menneskeliv”, da han efter enhver fornuft burde vide, at Covid-patienterne ville bringe smitten ind på plejehjemmene. Denne anklage bliver f.eks. anvendt hvis en person affyrer et skydevåben op i luften og kuglen kommer til at dræbe når den falder ned.

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater