Ja til vaccination, nej til tvang og et permanent kontrolregime

Den franske regering hastebehandlede i begyndelsen af juli et nyt lovforslag, der skal tvinge pleje og sundhedspersonale til at blive vaccineret. Hvis ikke trues de med bortvisning og fyring. Det viser, hvor hurtigt  de politiske vinde kan vende sig imod ansatte i sundhedsvæsnet, når der skal findes syndebukke.

Store protester overalt i Frankrig imod vaccinekrav af sundhedspersonalet

 

Frankrigs Arbejderes Kommunistiske Parti, PCOF, udtaler at den franske regerings håndtering af corona pandemien har været elendig, og baseret på en blanding af tvang og mistillid. I lange perioder har hele bydele været nedlukket med udgangs- og rejseforbud. Store dele af befolkningen har oplevet uger, hvor de – dé facto – har været tvangsindelukket i deres lejligheder.

Med den nye lov om tvangsvaccination forsætter Frankrig stilen med tvangsforanstaltninger: I første omgang tvinges plejepersonale til at blive vaccineret, under trusler om bortvisning. Den franske sundhedsminister forklarede, at alle ansatte skal dokumentere, at de er vaccineret ellers vil de hverken få lov til at arbejde eller modtage løn.

Desuden vil hurtigtest og PCR-test komme til at koste penge, og der bliver indført krav om at vise coronapas bl.a. ved intercity transport, indgangen til indkøbscentre og hospitaler. Ikke for at bekæmpe pandemien og sikre vaccinationstilslutning, men for at indføre tjekpoints.

Det kan ende med at blive en ny permanent kontrol af befolkningen som tilføjes til arsenalet af “antiterroristiske” foranstaltninger, der er blevet vedtaget gennem de seneste år.

Som sundhedsarbejdernes fagforeninger minder os om: “efter at have været heltene og heltinderne” i begyndelsen af pandemien, blev nogle af dem tvunget til at arbejde selv når, de var syge under den første nedlukning. I dag påstår regeringen, at det er os, der er problemet, “vi ville være uansvarlige og bringe befolkningen i fare” fordi vi skulle nægte at lade os vaccinere! Men alle ved, det er løgnagtig propaganda. Andelen af vaccinerede blandt plejepersonalet og som står med tæt kontakt med sårbare mennesker er meget højere end for hele befolkningen.

Påstanden om de ”uvaccinerede” sundheds og plejepersonale blev også brugt som argument for at indføre betaling for hurtig- og PCR-test. De nye tvangsforanstaltninger kan i virkeligheden komme til at virke helt modsat. De har naturligvis givet reaktionen ny ammunition og fik en gruppe til at sætte ild til vaccinationscentre i Pyrénées-Atlantiques og i Isère. Le Pen surfer på frygt, men også på vreden mod tvangsforanstaltninger.

Præsident Macron er aldrig ansvarlig for noget. Han har altid brug for at udpege en syndebuk for at få sin anti-folkelige politik igennem, i monopolernes tjeneste. Uanset konsekvenserne.

Vaccination ja, men tvang er ikke løsningen!

Vacciner er en effektiv sundhedsrespons for at begrænse udviklingen af coronavirus og dets varianter og forhindre berørte patienter i at udvikle en alvorlig form for Covid-19, der kan føre til deres død. I bl.a. Brasilien, Peru og i flere lande i Afrika, demonstrerer folk og kræver adgang til vacciner og at blive vaccineret.

Enhver vaccine – som enhver anden medicin – kan udgøre risici. Men virkeligheden af denne pandemi er uomtvistelig, og indtil nu har kun vacciner været i stand til at dæmme op for spredningen af virus på global skala.

Meget hurtigt i begyndelsen af pandemien blev masser af offentlige penge lagt på bordet for at gøre det muligt for farmaceutiske monopoler at udvikle vacciner på rekordtid. Var det virkelig ønsket at få hurtigt bugt med pandemien, så er det eneste rigtige at gøre patenter og produktionsmetoder frit og offentlig tilgængelige, så alle lande i verden kan få hurtigt adgang til vacciner. Men “business is business” for disse monopoler, også når det kommer til folkesundhed!

Patenter, test-kit, medicin og vacciner skulle alle produceres som nonprofit og gøres tilgængelige uden brugerbetaling. Monopolerne, der fremstiller dem, behøver ikke at tjene penge hverken på deres produktion eller på deres salg. I stedet har monopolerne tjent formuer, og oven i købet hævet prisen på vacciner hen over sommeren med 50 procent.

Vaccination ja, Tvang nej!

Gratis PCR -test! Det er op til de farmaceutiske monopoler at betale!

Nej til den systematiske kontrol med befolkningen!

Læs mere hos Frankrigs Arbejderes Kommunistiske Parti, PCOF


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne