Beboermøde mod udsmidning af 3 familier

3 familier har fået smadret deres liv, da boligselskabet FSB har krævet dem sat ud af deres lejligheder. Men kampen for at stoppe denne lynende uretfærdighed fortsætter

Naboerne til familierne kæmper for, at Fsb skal ophæve opsigelserne af familiernes lejekontrakt, og har forlangt et ekstraordinært afdelingsmøde på onsdag d. 4. august kl. 18.30, Falkoner Alle 9 Frederiksberg (mødet er kun for beboerne i FSB Blågården).

3 familier i boligområdet Blågården på Nørrebro i København er blevet straffet for noget de ikke har gjort. Blågårdens boligforenings organisationsbestyrelse har opsagt 3 børnefamilier fra deres boliger med en uges varsel, fordi tidligere medlemmer af husstanden har været idømt ubetinget fængsel og overtrædelsen var begået under en kilometer fra deres adresse. De dømte er alle siden fraflyttet adresserne. Børnefamilierne er alle ustraffede og næsten alle er opvokset i Blågården. Ni af børnene er piger.

Baggrunden for at de nu fraflyttede husstandsmedlemmer blev idømt fængselsstraffe kan dateres tilbage til d. 14. april 2019. Her havde politiet, uden varsel flyttet Rasmus Paludans og hans kameramands demonstration til Blågårds Plads. Her kunne den koranafbrændende gyllespreder råbe sine  racistiske budskaber ud over Blågårds Plads. At politiet havde valgt at flytte ham til Blågårds Plads, minder i bedste fald om en fatal fejlbedømmelse i værste om en uhørt provokation. I et boligområde med mange beboere med muslimsk baggrund udviklede det sig da også til voldsomme uroligheder. Flere beboere følte sig så provokeret at de gik til modangreb. 600 betjente med kampudrustning, knipler og tåregasmasker mødte op. Ti personer blev efterfølgende dømt for vold og uro.

Nu vil FSB udsmide familierne til 3 af de dømte. Familier der på ingen måde er “ utryghedsskabende”. Familierne har boet hele deres liv i Blågården uden problemer.

En lovændring der blev vedtaget sammen med Ghetto lovene siger at hvis bestemte paragrafer har givet ubetinget fængsel og er begået inden for 1km fra bopælen kan (ikke SKAL) udlejer ophæve lejekontrakten. Fsb’s organisationsbestyrelse har nu opsagt familierne administrativt. Uden individuel sagsbehandling og uden at spørge Fsb Blågårdens afdelingsbestyrelse.

Alle beboere, forretningsindehavere og tusinder andre er oprørte over denne lov og administration, som fører rå klassepolitik.

Vi har hørt om masser af unge, med ministre eller direktører som fædre, der er blevet dømt for narko og andet – men i de riges ghettoer bliver ingen smidt ud, her bliver ingen huse smadret af bulldozere.

Lige fra sagens start har beboere og handlende i og omkring Blågårds Plads på mange forskellige måder givet fuld opbakning til de 3 familier.

Der er indsamlet flere tusinde underskrifter som bevidner, at beboerne overhovedet ikke føler sig utrygge ved de 3 familier, som har boet i deres lejligheder i op til 27 år.

Der har været afholdt lokale protest- og solidaritetsdemonstrationer, og der samles fortsat penge ind, som går til de 3 familiers sagsomkostninger.

Man kan indbetale til hjælp til sagsomkostningerne til mobilpay 7280AM

 

 

 

 

Læs mere her:

Almen Modstand: Smid ikke vores naboer ud!

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne