Strejkende sygeplejerske: -Jeg kæmper for højere løn og for at fastholde mine kollegaer

KPnet har talt med Julie Schou Hansen en af de strejkende sygeplejersker.
Julie er en af de 5000 sygeplejersker der er udtaget til strejke.Til dagligt arbejder Julie som udviklingssygeplejerske i Gladsaxe kommune. Nu er er hun en af de særdeles aktive strejkende, der deltager i de forskellige demonstrationer/aktioner for at udbrede kendskabet til sygeplejerskernes seje kamp for for ordentlige løn og arbejdsforhold.

Hvordan står det til med kampgejsten Julie?

Den er i top. I torsdags var vi ude ved Buddinge rundkørslen og dele flyers ud og blev godt modtaget. Der var 15 der havde meldt sig til, men der var over 30, der dukkede op. Vi havde fået sponsoreret nogle croissanter vi delte ud samtidig. Det blev godt modtaget af de forbipasserende. Iflg. undersøgelser er der stadig 50% af befolkningen, der støtter vores strejke for bedre løn og ansættelsesforhold. Og der er stadig 20%, der ikke har taget stilling. De sidste skal vi også have over på vores side.

Får i opbakning fra andre fagforeninger, klubber o.s.v. ?

Jeg har lagt mærke til at 3F er gået ind og støtter. I torsdags havde 3F en aktion hvor de, ved Bispebjerg hospital delte guldbarrer ud, istedet for honninghjerter. Fordi de mener, at vi er guld værd. Dejligt! I næste uge skal der vist være en lignende aktion ved Herlev hospital. Jeg er ikke rigtig klar over hvilke afdelinger der bakker op. Murene og stillads arbejderne har sagt, at vi bare skal sige til. Så fedt med den solidaritet.

Hvad mener du om at det kun er 5000 der er udtaget til strejke. Det lyder jo ikke af meget?

Nej, det er ikke mange, men jeg synes til gengæld, at det er godt at man har valgt at samle udtagelserne. I går hørte jeg således at Ålborg er hårdt ramt, da man har udtaget 370 sygeplejersker ud af 400 i kommunen. Situationen er nogenlunde den samme i Hillerød. Så 5000 er ikke mange, men i de kommuner kan det mærkes og er med til at lægge et pres. Tilbage ved strejken i 2008 blev samtlige sygeplejersker udtaget, men det var meget meget langt fra alle der strejkede p.g.a. Krav til nødberedskabet.

Hvad mener du er det vigtigste ved strejken?

Jeg synes simpelthen det vigtigste er at få skabt nogle bedre løn-og ansættelsesvilkår. Hvis vi ikke får gjort noget ved det her nu, har vi et seriøst problem med at beholde mine kollegaer. Hver anden stilling der bliver slået op i Københavns kommune får ingen ansøgere. Og det samme gælder hver 3. på landsplan. Og det bliver kun værre. Jeg kan godt blive bekymret for at jeg en dag ikke har nogle kollegaer. Og også om jeg selv orker at blive i det. Så det er dels en kamp for bedre løn, men også en kamp på vegne af hele sundhedsvæsenet. Så kan Mette Frederiksen sige, at vi ikke både kan få flere penge og også flere kollegaer, men det er der brug for, hvis vi skal opretholde en velfungerende sundhedssektor. Og når man kan give minkavlerne 18 milliarder og bruge 100 milliarder på krigsfly eller 160 milliarder på infrastruktur. Så burde der kunne findes penge til vores alle sammens sundhedsvæsen! Så vel er det en kamp for højere løn, men også en kamp for at kunne beholde mine kollegaer.

Hvad tror du det hele ender med?

Jeg ved det ikke. Faren for et regeringsindgreb ligger der jo. Problemet er også at alle andre har stemt JA til overenskomstforslaget. Jordmødrene stemte jo også NEJ men stemmerne blev sammenlagt med de øvrige grupper i forhandlingsfællesskabet. Så slut resultatet for dem blev et JA. Men jeg kæmper videre . Hvis vi først ligger os ned kommer vi ingen vegne.

Herunder billeder af aktionerende strejkende på Frederiksberg og ved Buddinge 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater