EMEP-Tyrkiet: -Gå på gaden mod Erdogan dekretet der tillader vold mod kvinder

Selma Gürkan, næstformand for arbejderpartiet i Tyrkiet (EMEP), siger i en udtalelse at de ikke accepterer regeringens beslutning om at forlade Istanbul-konventionen om vold mod kvinder, det handler om kvinders ret til livet.

Magthaverne ønsker at legalisere vold og ulighed. De ønsker brug af loven til beskyttelse og frikendelse af gerningsmændene. Beslutningen er blevet mødt med store kvindeprotester.

Selma Gürkan, næstformand for arbejderpartiet i Tyrkiet (EMEP) opfordrer kvinder til at mødes og protestere i gaderne over hele Tyrkiet. Udtrædelse af Istanbul-konventionen om vold mod kvinder åbner vejen for at tage vores rettigheder fra os. Magthaverne ønsker at legalisere vold og ulighed. De ønsker brug af loven til beskyttelse og frikendelse af gerningsmændene. I stedet for at beskytte kvinder mod vold og seksuelt misbrug.

Det handler om liv og død for os. Vi har kun ét liv. Det skal ikke bestå af løgne, vold, og undertrykkelse. Vi ønsker at leve med håb og glæde.

Vi ønsker, at børn skal tegne deres drømme, og vokse op sikkert og sundt.
Vi kræver at Tyrkiet forbliver i Istanbul-konventionen, og at dens ordlyd gennemføres.
Det skal være slut med at mænd kan gå fri for hustrumord og vold mod kvinder og børn. Det skal være slut med seksuelle overfald og mord. Kvinder skal ikke frygte at blive dræbt, når de går ud på gaden eller træder ind i deres eget hjem.

Vi vil ikke se stille til, at alle vores rettigheder forsvinder.
Vi vil ikke acceptere genindførelse af revselsesretten, eller lovgivning der udpeger manden som familiens øverste myndighed.

Vi opgiver ikke vores rettigheder, vores liv og Istanbul-konventionen!

Lad os mødes på gaden og vise dem, at vi aldrig giver op!

Læs mere og se billeder og video fra demonstrationer på evrensel.net

Istanbul-konventionen referer til Europarådets konvention til “forebyggelse og bekæmpelse af vold mod kvinder og vold i hjemmet”. Konventionen blev underskrevet i Istanbul 11. maj 2011, og trådte i kraft i 2014.
Find teksten på dansk her: Europarådets konvention tilforebyggelse og bekæmpelseaf vold mod kvinder og vold ihjemmet

Læs også CIPOML udtalelsen:
Bekæmp vold mod kvinder!

Aktuel info Link:
Turkey Erdogan: Women rise up over withdrawal from Istanbul Convention

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater