Mordet på Palæstina aktivisten Niza Banat fordømmes og udstiller Abbas selvstyrets rolle

Mordet på den palæstinensiske aktivist Nizar Banat har udløst harme, forfærdelse og protester blandt palæstinenserne og har betydet mere end 3 dages demonstrationer, der startede i Ramallah, hvor titusindvis af palæstinensere gik på gaden og krævede retfærdighed for Nizar Banat. De råbte: Opsig Oslo-aftalen og sikkerhedsaftalen. Fyr selvstyrepræsident Mahmoud Abbas!

Vi bringer her en udtalelse fra Samidoun, det palæstinensiske fange solidaritets netværk

Kræv retfærdighed for mordet på den palæstinensiske aktivist Nizar Banat – Ned med Oslo aftalen!

Samidoun fordømmer på det kraftigste mordet på den palæstinensiske aktivist Nizar Banat, en standhaftig kæmper imod korruption, der arbejdede utrætteligt for at sætte en stopper for ”sikkerhedskoordinering” mellem den Palæstinensiske selvstyremyndighed PA’s sikkerhedsstyrker og det israelske besættelsesregime, rammen bag Oslo aftalerne.

Op til mordet, tidligt om morgenen den 24. juni, begået af den palæstinensiske myndighed, PA’s sikkerhedsstyrker, der endnu engang kom for at tilbageholde ham som politisk fange, er Banat gentagne gange blevet fængslet, forhørt og undersøgt af den palæstinensiske myndighed.

Vi opfordrer palæstinensere, arabere og internationalister til at protestere og organisere sig og kræve retfærdighed og at de ansvarlige stilles til ansvar – og til at deltage i frigørelsen af Palæstina!

Mordet på Nizar Banat afspejler en bevidst politik fra den israelske besættelsesmagt og den Oslo-palæstinensiske myndighed, der er tilknyttet besættelsen. Sidstnævnte udfører sin funktion for at beskytte besættelsen og dens kontrol over det palæstinensiske folk på Vestbredden. PA fungerer som agenter for besættelsen og praktiserer alle former for undertrykkelse og terror, herunder politiske anholdelser, voldelige razziaer og attentater mod det palæstinensiske folk for at tjene det zionistiske koloniprojekt og for at beskytte den lille flig af den palæstinensiske myndigheds privilegier. Oslo-klassen der er tilknyttet zionist-regimet.

Denne forbrydelse kan ikke betragtes som andet end en henrettelsespolitik mod palæstinensiske ledere og kæmpere, der er gennemført i årtier af den israelske besættelsesregime. En ”Sikkerheds-koordinering”, der er overvåget og implementeret af USA, Canada og EU (alle er involveret i uddannelse, finansiering og tilsyn med den palæstinensiske myndigheds sikkerhedsstyrker) og designet til at ansætte palæstinensiske agenturer for at gennemføre den zionistiske koloniserings mission. Den jagter, undertrykker, fængsler og retter sig mod den palæstinensiske modstand og mod palæstinensere – organisatorer, forfattere, intellektuelle og studenteraktivister. De folk der repræsenterer en helt anden vision for befrielsen af Palæstina fra floden til havet og som er modstandere af den palæstinensiske myndigheds kollaboratør samarbejde.

Formålet med disse palæstinensiske myndigheders sikkerhedsstyrker og ”sikkerhedskoordinerings” projekt, hvorunder de bærer våben, er at forhindre det palæstinensiske folk og deres befrielsesbevægelse i effektivt at modstå og vælte det israelske besættelsesregime i hele det besatte Palæstina. At gøre det løbende med magt, vold og undertrykkelse, i fuld tjeneste for zionismen og imperialismen, alt imens de bærer et palæstinensisk flagemblem på hver agents badge.

Brutaliteten ved slagene mod Nizar Banat er tydelige på fotografierne af hans krop. 25 af den palæstinensiske myndigheders sikkerhedsfolk – trænet efter de standarder der er skabt af amerikanske instruktører, såsom general Keith Dayton –  invaderede Banats hjem i Dura nær al-Khali kl. 3:30 – de sprængte døren der røg ud af hængslerne og kopierede nøjagtigt terroren fra de israelske natteangreb som palæstinensere daglig udsættes for før daggry.

Middle East Eye rapporterede:

”Ammar, en fætter til Banat….tilføjede at officerer stormede ind i det rum hvor Nizar sov og straks sprayede peberspray mod hans mund og næse. Fætteren fortalte, at de slog Banat hårdt med jern- og træbats. Da Nizar var halvt bevidstløs fortæller Ammar, at sikkerhedsstyrker trak afsted med ham, strippede ham for hans tøj og tog ham med i et militærkøretøj” Han blev rapporteret død få timer senere.

Tusinder af palæstinensere demonstrerede i gaderne i vrede over mordet på Banat og krævede ikke kun retfærdighed og at de ansvarlige blev stillet til regnskab for drabet, men også krav om Mahmoud Abbas fald, en afslutning på PA-regimet og dets kollaboration med Israel, samt at få sat en stopper for Oslo-aftalerne.

Faktisk har det palæstinensiske folk og modstanden gentagne gange krævet stop for ”sikkerhedskoordinering” lige siden begyndelsen af dets indførelse. Hvorimod PA præsident Mahmoujd Abbas har erklæret dette for ”helligt”.

Hele Oslo-processen har været ødelæggende for det palæstinensiske folk: Tusinder af palæstinensiske liv er blevet stjålet på vejen til Oslo, mens de politiske rammer for den palæstinensiske kamp er blevet fordrejet, kapret og kompromitteret. Mens palæstinensere indenfor det besatte Palæstina fra ’48 fortsætter med at bekræfte deres identitet og eksistens og organiserer sig for befrielse, er den officielle palæstinensiske ledelse PA i stedet i færd med at ”anerkende” Israel med dets skabelse af Nakbaen og et zionistisk bosætter koloniseringsprojekt, der omfatter 78% af Palæstina. Dette er grunden til, at palæstinensiske organisatorer har krævet en helt anden palæstinensisk vej, der fuldstændig afviser Oslo-aftalen og overgivelsesprojektet.

Faktisk har den sidste måneds mobilisering indenfor og udenfor Palæstina understreget den dybe enhed der er imellem det palæstinensiske folk i hele det besatte Palæstina fra floden til havet og overalt i eksil og diaspora med deres engagement med modstand indtil frigørelse. To ting, som Oslo-projektet var beregnet til at ødelægge og underminere. Men alligevel er det mislykkedes fuldstændigt at gøre dette.

Tusinder af palæstinensere gik på gaden og demonstrerede i Ramallah i vrede over mordet på Nizar Banat – kun for igen at blive angrebet af den palæstinensiske myndigheds sikkerhedsstyrker, der skød med tåregas og bankede demonstranter med bats.

”Palæstinensisk lov beskytter besættelsen” udtalte Maher al Akhras, der først blev løsladt fra administrativ tilbageholdelse efter en 103-dages sultestrejke.

Drabet kommer også efter at snesevis af palæstinensiske aktivister, herunder protestledere og ungdoms chanters under demonstrationsmarcherne til støtte for Sheik Jarrah og Gaza, er blevet arresteret, afhørt og angrebet af den palæstinensiske myndighed i de seneste uger.

Advokater for retfærdighed, der har arbejdet utrætteligt for at få løsladt snesevis af politiske fanger fra PA-fængsler har skrevet artikler om overtrædelse af sundhedsbestemmelser og om erklæringen om en undtagelsestilstand, der gik ud på at undertrykke den palæstinensiske organisering. Det skete i en rapport der blev frigivet blot to dage før drabet på Banat.

Middle East Eye rapporterede, at Muhannad Karajah fra Advokater for retfærdighed bemærkede, at ”Banat havde ringet til ham onsdag og fortalt om hvordan han blev udsat for trusler fra PA’s efterretningsvæsen, der havde krævet at han standsede sin kritik af myndighederne.

…”Ved at dræbe Nizar Banat bekræfter (den palæstinensiske) myndighed i dag, at det er en undertrykkende myndighed, som truer enhver menneskerettighedsforkæmper og udsætter dem for en politisk arrestationsproces”.

Selvfølgelig frembringer mordet på Banat et ekko om mange tidligere tilfælde med palæstinensiske sikkerhedsstyrkers brutalit og medvirken i israelske forbrydelser. Fra mordet på Basil al-Araj begået af israelske besættelsestyrker og kort efter al-Araj og fem af hans kammerater blev fængslede og tortureret i PA-fængsler, til drab på Omar Nayef Zayed, der blev fundet død udenfor ambassaden i Sofia i Bulgarien, hvor han havde søgt tilflugt efter at israelske besættelsesmyndigheder havde forsøgt at få ham udleveret.

De palæstinensiske myndigheders politiske tilbageholdelse er en ”svingdør” forbundet med den israelske besættelsesmagts fængsling af mange palæstinensiske ungdomsledere og studenteraktivister. De israelske besættelsesstyrkers arrestationer af studenterledere på campus kombineres med tilbageholdelser i form af ”sikkerhedskoordinering” af endnu flere palæstinensiske studerende. For blot måneder siden angreb PA’s sikkerhedsstyrker palæstinensiske flygtninge i Beirut, der protesterede for retfærdighed ved PA’s ambassade.

Og de palæstinensiske myndigheders berygtede fængsling af Ahmad Sa’adat, generalsekretæren for PFLP, samt hans kammerater Ahed Abu Ghoulmeh, Majdi Rimwi, Basil al-Asmar og Hamdi Qur’an – såvel som Fatehs mangeårige leder Fuad Shobaki i PA’s Jericho fængsel under amerikansk og britisk overvågning i fire år fra 2002-2006. Nu sidder de alle i israelske fængsler, da de blev beslaglagt fra Jericho fængslet af israelske besættelsesstyrker .

Niza Banats blod farver PA’s hænder – og derfor også Israels hænder og USA, Canada, EU og alle parter der er involveret i at skabe, opretholde og understøtte systemet med ”sikkerhedskoordinering”, der kun gavner besætteren og kolonisatoren på bekostning af det palæstinensiske folk.

Nu er det tid til at tage skridt til at konfrontere den palæstinensiske myndighed og alle ansvarlige for at påtvinge den overfor det palæstinensiske folk til skade for den palæstinensiske kamp for tilbagevenden og befrielse. PA og dets støtter og trænere skal holdes ansvarlige for deres løbende forræderi mod det palæstinensiske folk og dets samarbejde med besættelsesstyret og zionistisk kolonialisme.

Vi noterer, at denne forbrydelse også er en presserende opfordring til at boykotte, isolere og modstå israelsk besættelse i hele Palæstina og andre steder. Oslo-projektet støttes af zionismen, imperialismen og reaktionære regimer, og det vil falde på vejen til befrielsen af Palæstina fra floden til havet.

Gå i aktion

1. Protester ved den palæstinensiske myndigheds ambassade, mission eller konsulat i dit land – eller på den israelske ambassade ..

2. Kræv af din regering at den stopper med at støtte den palæstinensiske myndigheds sikkerhedsstyrker og at de sanktionerer Israel…

3. Boykot Israel – Den internationale, arabiske og palæstinensiske kampagne for at boykotte Israel kan spille en vigtig rolle på dette kritiske tidspunkt…

Se uddybning af de tre punkter i den engelske udgave af udtalelsen.

Oversat fra Samidouns udtalelse
Demand Justice for assassinated Palestinian Nizar Banat: Down with Oslo!

Boykot Israel Kampagnen i Danmarks udtalelse
Boykot Israel fordømmer det palæstinensiske selvstyres mord på Nizar Banat


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne