Boykot Israel med apartheidfrie zoner

Som en vigtig del af kampen for solidaritet og retfærdighed med det undertykte palæstinensiske folk tilskynder den internationale Boykot Israel bevægelse til at oprette apartheidfrie zoner.
Israels angreb på palæstinensere er ikke isolerede eller spontane episoder. De er ikke stoppet alt imens de danske medier lukker øjnene. Israel fører en konstant bosætter politik, med systematisk undertrykkelse og statslig diskrimination. En politik der kun kan beskrives som apartheid hvor international boykot er vigtige solidaritetshandlinger sådan som boykot kampagnen var det mod Sydafrika under apartheid tiden.

Den internationale arbejderklassens kampe for retfærdighed og selvbestemmelse er dybt forbundet, og vil kun vokse sig stærkere ved gensidig støtte og international solidaritet. Fortæller de fra et kollektiv i Mexico, hvor man har tilsluttet sig opfordringen til at oprette apartheidfrie zoner.

At opfordringen når langt bredere ud, kan man se fra Frankrig hvor en forening af 100 butiksejere HAR erklæret at deres kvarter er apartheidfri zone. Vores regeringer gør intet, det er i vores hænder at  være med til at afslutte apartheid forklarer de.

Din organisation kan også deltage. Læs mere her: Nye apartheidfri zoner etableret

Israels ny premierminister er samme politik

Israels nye premierminister Naftali Bennett er endnu en zionistisk løgner og krigsforbryder. Selvom de israelske medier forsøger at rense hans racistiske historie, for at gøre ham lidt mere spiselig end Statsminister Mette Frederiksen bedste ven, Benjamin Netanyahu.

Legal Center for Arab Minority Rights i Israel, har tidligere dokumenteret at Naftali Bennett, mens han sad som økonomiminister, i en af Benjamin Netanyahu mange regeringer, tilskyndede til likvidering af palæstinensere der stod i vejen.

Da den svenske udenrigsminister Margot Wallström i 2015 opfordrede til at undersøge, om der rent faktisk var en politik med udenretslig henrettelse i Israel, afviste regeringen forslaget som “skandaløst, umoralsk, uretfærdigt og dumt”. Og nægtede at mødes med den svenske regering.

Naftali Bennett skiftede ikke holdning, men har siden hævdet at han ikke sagde ”palæstinensere” med “terrorister”, og her er kernen i en af mange løgne som Danmark og EU landene og USA løber med på. Man er som standard mistænkt som palæstinenser for at være en sandsynlig “terrorist”, og så er der “ikke noget problem” med at dræbe tilfældige alene på denne mistanke. Så falder det ind under retten til at beskytte sig selv. Selvom det hele er bygget på et korthus af racistiske løgne. Forsøget på at forvandle den legitime ret til modstand mod besættelse og kolonisering som terrorisme sådan som det også skete ifht modstanden og Mandela under apartheidtiden i Sydafrika.

Salwa Ibrahim skriver det meget klart i en analyse, at der må gøres op med forestillinger om at Israel er et borgerligt demokrati, dette kan ikke eksistere i en apartheid stat.

”Hvad enten Israel bliver ledet af en højreekstrem, centrum-højre eller venstreorienteret regering som galionsfigur i den zionistiske stat, er det et problem, der må tages seriøst og analyseres, uden man mister blikket for det væsentligste, nemlig den kolonimagt, der ligger til grund for zionismen. Alt andet ville være at fejllæse den nuværende situation i det besatte Palæstina.

Det nytter ikke noget at lægge den sædvanlige analytiske ramme ned over konflikten, som man bruger over for ‘normale’ stater, hvor politiske kampe tager afsæt i en centrum-højre akse, og hvor kampen står mellem konservatisme, progressivisme og fascisme. Den forståelsesramme fungerer ganske enkelt ikke i Israel-Palæstina, og friholder indirekte den israelske stat for egentlig kritik.”

Der findes ikke gode og dårlige zionister, venstre eller højre, militaristiske eller fredelige. Den zionistiske stat er et racistisk apartheid regime, der overlever ved hjælp af vold og overgreb.

Alle kan være med til at stoppe den etniske udrensning med apartheid, kolonisering og besættelse:
Støt oplysnings kampagner, solidaritets markeringer, og stil krav til den danske regering om at fordømme Israels overgreb og krigsforbrydelser. Vær med til at udbrede Boykot Israel, det er i vores hænder at være med til at afslutte apartheid.

Læs hele Salwa Ibrahim´s indlæg her:
Tanker om den tredje intifada

 

Link -Boykot Israel Kampagnen i Danmark: boykotisrael.dk


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne