Hvad gør Enhedslisten?

I Sverige er der sket det, at Vänsterpartiet, der er søsterparti til Enhedslisten i Danmark har trukket støtten til den socialdemokratiske regering pga dens politik til fordel for boligspekulation. Med et mistillidsvotum i Rigsdagen har statsminister Stefan Löfven mistet sit parlamentariske grundlag. Og Vänsterpartiet kan nu frit mobilisere til kamp mod regeringens reaktionære politik. Hvad gør Enhedslisten?

Foto: Vänsterpartiet

Det der blev for meget for Vänsterpartiet var, at den socialdemokratiske regering ønsker at markedsgøre lejeboliger, dvs at sætte huslejepriserne fri uden regulering eller loft, hvor der nu er en øvre grænse for hvad udlejere kan tillade sig. Ren udbud og efterspørgsel, hvad der undgåeligt vil presse priserne i vejret i eftertragtede områder og øge boligspekulationen og profitter.

Dette direkte angreb på befolkningen og muligheden for at kunne betale en ordentlig bolig blev for meget for Vänsterpartiet.

Hvor meget har Enhedslisten tænkt sig at sluge i Danmark?

Her har S-regeringen for længst overtrådt tilsvarende ’røde linjer’. I Danmark står regeringen i spidsen for at smide folk ud af deres almene boliger for at rive dem ned og lade spekulanter kapitalisere på boliger. Kontanthjælpsmodtagere står til at få endnu et hak nedad i levevilkår, børnefattigdommen får lov at fortsætte. Et nyt nedskæringsbudget er aftalt på det offentlige område.
Danmarks grænser skal lukkes for flygtninge, der skal deporteres til fangelejre i Afrika. Statsministeren laver venskabssamarbejde med et af verdens mest reaktionære stater, Israel og er fortaler for NATOs krigeriske oprustningsplaner. Mens al politik – indenrigs- som udenrigs – lægges til rette, med de store virksomheders interesser for øje.

Hvornår siger Enhedslisten stop for støtten til hele denne reaktionære politik?


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater